جزییات خبر

پرداخت مطالبات گندم‌کاران از محل دریافت مالیات از بدهکاران مالیاتی

پرداخت مطالبات گندم‌کاران از محل دریافت مالیات از بدهکاران مالیاتی
تاریخ ایجاد خبر : 1403/3/22
شماره خبر : 4884
یک نماینده مجلس دوازدهم گفت: فقط با مالیات‌ستانی از دانه درشت‌ها می‌توان به عدالت اقتصادی، توسعه و درآمد‌های پایدار دست یافت؛ دولت سیزدهم تلاش زیادی در حوزه‌های مالیاتی داشته و در برخی حوزه‌ها مانند پرداخت مطالبات گندم‌کاران از محل دریافت مالیات از بدهکاران مالیاتی موفق بوده و این قابل تقدیر است.

 مجید نصیرپور نماینده مجلس دوازدهم شورای اسلامی درباره مالیات‌ستانی عادلانه اظهار داشت: استفاده از روش‌های نوین مالیاتی می‌تواند به کاهش فشار بر مردم عادی کمک کند و همزمان هزینه‌های دولت را تأمین نماید. دولت برای توسعه زیرساخت‌ها و تأمین هزینه‌های جاری به مالیات نیاز دارد، اما این مالیات نباید بر دوش مردم عادی باشد. روش‌های نوین مالیاتی مانند تقاطع‌گیری می‌توانند به شناسایی مودیان بزرگ و ابربده‌کاران مالیاتی کمک کنند. باید مالیات از این گروه‌ها و صنایع بزرگ دریافت شود تا درآمد‌های پایدار مالیاتی محقق شود و در جهت رفع محرومیت‌ها اقدامات مؤثری انجام شود.

نماینده مجلس دوازدهم شورای اسلامی خاطرنشان می‌کند: منابع درآمدی دولت عموماً از چهار محل تأمین می‌شود: درآمد‌های مالیاتی، درآمد‌های نفتی، درآمد‌های گمرکی و سرمایه‌گذاری‌هایی که در بخش‌های مولد اقتصاد انجام شده است. درآمد‌های مالیاتی نقش مؤثری در تأمین هزینه‌های جاری و توسعه‌ای دارند؛ اما باید افزایش درآمد‌های مالیاتی از طریق شناسایی مشاغل بزرگ که تاکنون مالیات پرداخت نکرده‌اند، صورت گیرد.
وی ادامه می‌دهد: این مالیات‌ها باید در امور زیرساختی سرمایه‌گذاری شوند تا در آینده برای کشور منبع درآمدی باشند و به رفاه مردم کمک کنند، مانند پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها و جاده‌ها. در شرایط رکود اقتصادی، دریافت مالیات از مشاغل خرد دشوار است و ممکن است به کسب‌وکار‌های آنها آسیب برساند.

مجید نصیرپور که دکترای جامعه‌شناسی دارد، با تاکید بر جامع‌نگری در حوزه مالیات تصریح می‌کند: در دولت سیزدهم، درآمد‌های مالیاتی افزایش یافته است؛ اما نباید این موضوع به صورت جزئی نگریسته شود بلکه باید به وضعیت کلی جامعه توجه داشت. در وضعیت رکود تورمی کنونی، نباید درآمد‌های مالیاتی از سفره‌های کوچک مردم گرفته شود و سفره‌های مردم نباید کوچک‌تر شود. درآمد‌های مالیاتی باید از دانه درشت‌ها و مشاغل بزرگی که تاکنون مالیات نداده یا مالیات بسیار کمی پرداخت کرده‌اند، تأمین شود. دولت بعدی نیز باید از روش‌های نوین مالیاتی استفاده کند تا دانه درشت‌ها مالیات دهنده باشند.

نماینده مجلس دوازدهم شورای اسلامی خاطرنشان می‌کند: تأثیر مالیات باید در تمام بخش‌ها، از جمله معیشت مردم و زیرساخت‌ها، دیده شود. تنها با مالیات‌ستانی از دانه درشت‌ها می‌توان به اهدافی همچون عدالت اقتصادی، توسعه و درآمد‌های پایدار دست یافت و عموم مردم نباید آسیب ببینند.

وی در ادامه افزود: صاحبان صنایع بزرگ بخش کوچکی از جامعه هستند، اما عموم مردم بخش بزرگی از جامعه را تشکیل می‌دهند که می‌توانند از درآمد‌های مالیاتی نفع ببرند. تصمیمات مجلس و دولت باید برای عموم مردم باشد. دولت سیزدهم تلاش زیادی در حوزه‌های مالیاتی داشته و در برخی حوزه‌ها مانند پرداخت مطالبات گندم‌کاران از محل دریافت مالیات از بدهکاران مالیاتی موفق بوده و این قابل تقدیر است./برنا

افزودن نظر :
نام: ایمیل: نظر: