جزییات خبر

انحلال بانک آینده، تنها راهکار باقی‌مانده

انحلال بانک آینده، تنها راهکار باقی‌مانده
تاریخ ایجاد خبر : 1404/3/5
شماره خبر : 5098
فرهاد حنیفی، معاون سابق نظارتی بانک مرکزی، با اشاره به تخلفات گسترده بانک آینده و ناکامی برنامه‌های اصلاحی، انحلال را تنها راه‌حل برای پایان دادن به مشکلات این بانک عنوان کرد. این در حالی است که موضوع سرنوشت بانک آینده در جلسه شورای سران در حال بررسی است.

فرهاد حنیفی، معاون پیشین نظارتی بانک مرکزی، با استناد به تخلفات متعدد بانک آینده از سال ۱۳۹۷، اظهار داشت که این بانک دیگر قابلیت اصلاح ندارد و انحلال، تنها گزینه موجود برای رفع مشکلات آن است.

 تخلفات بانک آینده سال‌هاست که به یکی از چالش‌های اصلی نظام بانکی کشور تبدیل شده است. میثم ظهوریان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، اخیراً در فضای مجازی اعلام کرد که موضوع این بانک در جلسه شورای سران بررسی خواهد شد و احتمالاً تصمیم‌گیری نهایی با تمرکز بر انحلال و حذف مالک متخلف صورت می‌گیرد.

حنیفی با اشاره به تجربه خود در سال ۱۳۹۷، توضیح داد که در آن زمان تخلفات بانک آینده شناسایی و به مدیران آن تذکر داده شد. پس از بررسی‌ها، حدود ۱۰ مورد تخلف به هیئت انتظامی ارجاع شد که منجر به صدور احکام سنگین، از جمله سلب صلاحیت مدیران، شد. او تأکید کرد که این اقدامات می‌توانست زمینه‌ساز انحلال بانک باشد، اما این امر محقق نشد.

وی افزود که بانک‌های مشکل‌دار باید هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف شوند تا آسیب‌های وارده به اقتصاد، پرسنل و جامعه کاهش یابد. طبق آیین‌نامه‌های موجود، بانک‌هایی که به اقتصاد کشور لطمه می‌زنند، می‌توانند در چارچوبی مشخص منحل شوند. حنیفی همچنین از همکاری با قوه قضائیه برای دسترسی به اطلاعات بیشتر در آن زمان خبر داد.

در صورت انحلال بانک آینده، موضوعاتی مانند وضعیت سپرده‌گذاران، اموال بانک، تسهیلات و پرسنل باید به‌دقت بررسی و مدیریت شوند. اگرچه اصلاح بانک در اولویت بوده، اما حنیفی معتقد است که به دلیل نبود ظرفیت‌های لازم در مدیریت و سهامداران، این امکان عملاً وجود ندارد و انحلال تنها راه باقی‌مانده است.
منبع:  تجارت‌نیوز

افزودن نظر :
نام: ایمیل: نظر: