جزییات خبر

خاندوزی: مشوق‌های تولیدی قانون دائمی شد

خاندوزی: مشوق‌های تولیدی قانون دائمی شد
تاریخ ایجاد خبر : 1403/2/25
شماره خبر : 4851
سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد: مشوق‌های تولیدی که سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دولت در قالب بودجه مصوب سالانه در نظر گرفته بود در حال حاضر در قانون تأمین مالی و زیرساخت‌ها به صورت قانون دائمی درآمد.

سید احسان خاندوزی امروز در نشست خبری گفت: ابلاغ قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها از اقدام مهم اقتصادی برای سال جدید است. این قانون دوباره یک مجموعه‌ای از ابزار‌های تأمین مالی قوی‌تری را نسبت به قبل در اختیار سیاست گذار و بنگاه‌ها و شرکت‌های تولیدی قرار می‌دهد. با تعامل خوبی که بین دولت و وزارت اقتصاد و مجلس برقرار شد این طرح مهم سرانجام ابلاغ شد. بر اساس این قانون یک نهاد هماهنگ کننده به نام شورای عالی تأمین مالی ایجاد می‌شود و بسیاری از مشکلات بنگاه‌های تولیدی ما به شکل فرایندی و ساختاری اصلاح خواهد شد.

خاندوزی گفت: به عنوان نمونه یکی از مشکلات شرکت‌ها سخت گیری‌های بیش از حد در حوزه وثایق است و این در حالیست که در برخی از جا‌ها بانک‌ها این سخت گیری‌ها را برای اشخاص مرتبط خود انجام نمی‌دهند و فقط برای بخش خصوصی و فعالان مستقل اعمال می‌کنند. در این قانون با توسعه نظام وثایق که انواع متنوعی از وثیقه‌ها پیش بینی شده و اعتبارسنجی به آن اضافه شده، مشکلات مربوط به وثیقه‌ها در تأمین مالی حل می‌شود.

 

سیاست‌های مثبت قانون برای سرمایه گذاران اقتصادی

وزیر اقتصاد ادامه داد: همچنین صدور ضمانت نامه برای تولیدکنندگان از سوی صندوق‌های تضمین، اصلاح رویه‌های مالیات ستانی از صندوق‌های سرمایه گذاری و کاهش بار مالیاتی برای سرمایه گذاری به روش درونی بنگاه‌ها از جمله سیاست‌های مثبت قانون مذکور است؛ در خصوص مورد آخر باید توضیح دهم که یعنی به جای توزیع سود اگر صرف سرمایه گذاری مجدد در بنگاه‌ها شود مشوق‌های مالیاتی خوبی در نظر گرفته شده است.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: مشوق‌هایی که در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دولت در قالب بودجه مصوب سالانه در نظر گرفته بود در قانون تأمین مالی و زیرساخت‌ها به صورت قانون دائمی درآمده و دیگر نیاز به تکرار در قوانین بودجه نیست.

 

۳۵۰ هزار میلیارد تومان از طریق ابزار‌های جدید در اختیار بخش واقعی اقتصاد قرار می گیرد

مقام عالی وزارت اقتصاد گفت: امسال بناست ۳۵۰ هزار میلیارد تومان از طریق این ابزار‌های جدید در اختیار بخش واقعی اقتصاد به منظور تأمین مالی قرار دهیم. با استفاده از این ابزار‌ها هم فشار بر بانک‌ها برای تأمین مالی کاهش می‌یابد و هم از طریق رصد پذیری اعتبارات می‌توانیم مطمئن شویم که اعتبار به تولید اصابت می‌کند و هدایت آن به سوداگری و بازار‌های دارایی کاهش خواهد یافت.

خاندوزی تاکید کرد: همچنین، بر اساس مصوبه هیئت وزیران مقرر شده که ۲۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات فراتر از سقف ترازنامه بانک‌ها برای پروژه‌های ملی و پیشران در نظر گرفته شود./آنا

افزودن نظر :
نام: ایمیل: نظر: