جزییات خبر
جالب اینجاست که در این نشست نه تنها راهکاری برای مدیریت تعارض منافع در سازمان غذا و دارو ارائه نشد که در کمال تعجب حتی برخی سخنرانان تعارض منافع در سازمان غذا و دارو را توجیه کردند و آن را خوب دانستند!
امیرحسین تکیان استاد سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران که درباره تعارض منافع هم پژوهش کرده است، گفت: باید تعارض منافع را مدیریت کنیم و اینکه رئیس سازمان غذا و دارو سهامدار شرکتی باشد مشکلی ندارد! به شرطی که شفافیت برقرار باشد و مطبوعات به عنوان یک رکن اساسی، فعالیت کنند.
این سوال مطرح است که آیا در حال حاضر شفافیت برقرار است و مطبوعات امکان فعالیت آزادانه را دارند؟! ما در سوئیس زندگی میکنیم یا ایران؟! در کدام رگولاتوری دارو در جهان، اجازه ریاست فردی را میدهند که سهامدار یک شرکت داروسازی است؟! راهکار شما برای مدیریت تعارض منافع شفافیت و فعالیت آزادانه مطبوعات است که در حال حاضر هیچیک در کشور وجود ندارند.
محمود نجفی عرب داروساز و رئیس اتاق تهران با شجاعت بیشتر گفت: پزشک یا داروساز که در راس حکمرانی سازمان غذا و دارو مینشیند، باعث تعارض منافع میشود.
البته نجفی عرب به این نکته اشاره نکرد که از ابتدای فعالیت سازمان غذا و دارو تاکنون هیچ غیر داروسازی رئیس سازمان غذا و دارو نشده است.
این حرف نجفی عرب هم جالب بود: امضاهای طلایی تا از سیستم حکمرانی از بین نروند، مدیریت تعارض منافع امکانپذیر نیست.
احمد آتشهوش رئیس کمیسیون حقوقی اتاق ایران هم به نکته مهمی اشاره کرد و گفت: هیچ قانونی در زمینه تعارض منافع در کشور نداریم و طرح یا لایحه مدیریت تعارض منافع به دلیل تعارض در مجلس منافع مسکوت مانده است!
سوال این است که وقتی در مورد موضوعی هیچ قانونی وجود ندارد و همه مطمئن هستیم که احتمال بروز فساد و مشکل از بابت آن موضوع وجود دارد، تکلیف چیست؟ آیا باید چشم خود را ببندیم و بیخیال باشیم یا درباره آن حرف بزنیم و مطالبهگری کنیم؟
رامین فلاح رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی هم در این نشست گفت: چرا نمیگویید که مقابله با تعارض منافع در سازمان غذا و دارو به این است که تلاش کنیم رئیس سازمان، داروساز نباشد.
اظهارنظر حسین وطنپور عضو هیات علمی دانشکده داروسازی شهید بهشتی اما بسیار عجیب بود. او گفت: تعارض منافع بد هم نیست، تعارض منافع عامل رشد است و باید نیمه پر لیوان را ببینیم!
آرش محبوبی رئیس انجمن داروسازان تهران هم اذعان کرد که مشکل مدیریت تعارض منافع وجود دارد اما او هم توضیح نداد که برای مدیریت تعارض منافع باید چه کنیم.
گفتنی است موضوع تعارض منافع در سازمان غذا و دارو به ویژه پس از انتصاب مهدی پیرصالحی به عنوان رئیس سازمان غذا و دارو داغ شده و رسانهها به آن پرداختهاند./فانا