جزییات خبر
کاظم خاوازی در نشست با رئیس، معاونان و مدیران سازمان امور اراضی کشور و معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: باید از ظرفیت مراکز تحقیقاتی، دانشگاهها و انجمنهای مرتبط با حوزه زمین برای تهیه طرح و برنامهای جامع در راستای حفظ کاربری اراضی کشاورزی در کشور استفاده شود.
وی افزود: ساخت وسازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی نیازمند آسیبشناسی و یک کار جامعهشناسی است.
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ضرورت بازنگری در آئیننامهها و بخشنامهها در حوزه زمین گفت: باید با تشکیل کارگروههای کارشناسی در خصوص تناسب اراضی و نقشه خاکها بررسی و تحقیق انجام شود.
یک دستگاه باید متولیگری و مدیریت زمین را برعهده داشته باشد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور نیز در این نشست با بیان این که زمین بستر و رکن تولید و پیشران توسعه کشور است، گفت: برای اجرای بهتر امور باید یک دستگاه به عنوان متولی زمین و مدیریت آن تعیین شود.
رضا افلاطونی افزود: تثبیت مالکیت اراضی و اجرای کامل طرح آمایش سرزمین یک ضرورت است.
وی بیان کرد: با برنامهریزی و تلاشهای صورت گرفته هم اکنون ۶۳ درصد اراضی کشور رفع تداخل و ۴۵ درصد نیز سنددار شده است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور یکی از چالشهای حوزه زمین را تغییر کاربری اراضی کشاورزی عنوان کرد و گفت: از ۱۸.۵ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی تنها ۵ میلیون هکتار آن درجه یک و دو است که باید با تمام توان آن را حفظ و حراست کرد.
وی افزود: هماکنون در ۳۰ استان کشور رصد و پایش هوشمند اراضی کشاورزی در حال انجام است.
افلاطونی با تاکید بر ضرورت ارتقای ساختار و جایگاه مدیریت امور اراضی استانها، ضمن تشکر از پیگیریهای مقام عالی وزارت در این خصوص گفت: برای تحقیق حجم بالای وظایف و مأموریتهای حساس در حوزه مدیریت زمین، نیازمند ارتقا و اصلاح ساختار و استقلال مدیریت امور اراضی استانها هستیم.
وی افزود: همه فعالیتها و خدمات حوزه مدیریت زمین مکانمحور است و باید از طریق سامانهها انجام شود./مهر