جزییات خبر
البته همین منطقه خوب جغرافیایی این روستا دردسرهایی هم برای اهالی این روستا ایجاد کرده و سبب شده است که زمینخواران و کوهخواران تمایل زیادی برای خرید زمینها حتی در دل کوه و دامنههای کوه پیدا کنند و همین موضوع به یکی از معضلات روستانشینان نیز تبدیل شده است.
حال متأسفانه برخی از سودجویان بهوسیله رانت توانستهاند در دل کوههای روستای پایینکوه، خانهها و ویلاهای لوکس خود را احداث کنند و با خیال آسوده به تفریحات خود مشغول شوند، البته هنوزم که هنوز است مشخص نیست بالاخره این افراد چگونه مجوزهای خود را برای احداث منازل خود دریافت کردهاند.
البته مدیرکل بنیاد مسکن استان مدعی است که در غرب این روستا برخی افراد سودجو خودشان زمینها را تفکیک کردند و به فروش رساندند و سپس با کمک برخی نهادهای نظارتی، اراضی ملی به بنیاد مسکن جهت واگذاری با اولویت روستاییان واگذار شده است.
اما واقعیت این است که طی چند سال گذشته ساخت ویلا و خانه آن هم از سوی غیربومیهای روستا در دامنه کوههای این روستا افزایش یافته است و نکته جالب موضوع اینجاست که هیچ برخورد قانونی هم با این کوهخواران نشده است؛ همینطور این زمینها با قیمتهای میلیاردی خرید و فروش نیز میشود.
چندی پیش بود که طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی به این روستا جهت بررسی موضوع سفر کرد و یکی از مطالبات اصلی روستانشینان برخورد با این کوهخواران و زمینخواران بود. آنها معتقد بودند که این کوهخواران بدون مجوز خانههای خود را در دل کوهها احداث کردند و علاوه بر زشت شدن جلوه روستا، سبب تضییع حقوق بیتالمال نیز شدهاند
در همین راستا مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس در گفتوگو با تسنیم با انتقاد از عملکرد دستگاهها بابت واگذاری غیرقانونی کوهها به سودجویان گفت: دستگاههای مربوطه حق ندارند کوهها را به افراد بفروشند. کوهها جزء منابع طبیعی است و احداث منازل در دل کوهها تخلف است، همین مشکل در بسیاری از شهرهای کشور از جمله تهران وجود دارد و نهادهای نظارتی با قدرت برای تخریب منازل ورود کردهاند.
وی با ابراز اینکه گلایه روستانشینان کاملاً بهحق است، گفت: از نهادهای نظارتی درخواست داریم که نظارتشان را در روستای پایینکوه مبنی بر جلوگیری از افزایش کوهخواریها افزایش دهند و با متخلفان برخورد قاطع کنند.
ورود سازمان بازرسی به فروش غیرقانونی کوهها
همینطور ابوالفضل خمسه بازرسکل استان زنجان به خبرنگار تسنیم گفت: با افزایش اعتراضات روستانشینان سازمان بازرسی به این موضوع ورود کرده است و بازرسان در حال جمعآوری مستندات برای برخورد با متخلفان هستند.
با این توصیف طبق بازدید میدانی خبرنگار تسنیم کاملاً پیداست که واگذاریهای غیرقانونی کوهها به سودجویان انجام شده است و معلوم نیست این واگذاریها با چههدفی انجام شده است. حال انتظار داریم دادگستری استان بههمراه دیگر مسئولان نظارتی بهطور مستقیم وارد این موضوع شوند و با متخلفان و سودجویان برخورد قاطع کنند، همینطور ترک فعل دستگاههای مسئول را برای واگذاری این زمینها بررسی کنند.
منبع: تسنیم