فصل سوم اساسنامه
اساسنامه سازمان «دیدهبان شفافیت و عدالت»
مجمع عمومی فوق العاده
فصل سوم: بودجه و مواد متفرقه
ماده ۳۵
بودجه «دیده بان» از طريق ذیل تأمین میشود:
1- هدیه، اعانه و هبه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از داخلی و خارجی و دولتی و غیر دولتی
2- وقف و حبس
3- وجوه حاصل از فعالیتهای انجام شده در چارچوب موضوع فعالیت، اهداف و اساسنامه سازمان و آئیننامه داخلی
4- سایر درآمدها یا وجوهاتی که بر اساس قوانین و مقررات به سازمانهای مردم نهاد یا سازمانهای کاشف یا مبارزه کننده با فساد تحت عنوان حق الکشف، جایزه، کمک و... تعلق می گیرد.
تبصره: چنانچه در حین کار مشخص شود که اشخاص کمک کننده مالی دیده بان (حقیقی و حقوقی اعم از؛ داخلی و خارجی و دولتی و غیر دولتی) دارای فساد بوده و یا دچار فساد شده است، یا قصد سوء استفاده از موقعیت و جایگاه «دیده بان» را داشته و یا اینکه خلاف قانون عمل کرده است، بلافاصله هرنوع دریافتی قطع و در مورد کمک های انجام شده قبلی در اولین جلسه هیأت مدیره تصمیم گیری می شود و با فساد و خلاف آن با جدیت و قاطعیت بیشتری برخورد خواهد شد.
ماده ۳۶
درآمد و هزینههای «دیده بان» در دفاتر قانوني ثبت و شرح بيلان آن حداكثر تا دو ماه پس از پايان هر سال مالي به مراجع ذيربط ارائه خواهد شد.
تبصره ۱: هیأت مديره مكلف است كليه درآمدهاي حاصله سالانه را مطابق اساسنامه صرف اهداف و وظايف نمايد و چنانچه وجوهي مازاد بر هزینههای «دیده بان» موجود است در حساب مخصوصي بنام «دیده بان» نزد يكي از بانكهاي رسمي ايران نگهداري نمايد.
تبصره ۲: سال مالي «دیده بان» منطبق با سال شمسي بوده و همواره به پايان اسفند ماه ختم میشود به استثناء سال مالي اول كه از بدو تأسیس لغايت اسفندماه همان سال خواهد بود.
تبصره 3: مدیرعامل ضمن گزارش تراز مالی سال قبل، برنامه درآمدی و هزینه کرد سالانه دیده بان را تهیه و به تصویب هیأت مدیره برساند.
تبصره 4: مكاتبات رسمي «دیده بان» با امضاي مدیرعامل صورت میپذیرد.
تبصره 5: كليه مدارك، پروندهها و مكاتبات در دفتر مركزي نگهداري ميشود
تبصره 6: مصوبات و صورتجلسات هیأت مديره در دفاتر مخصوص به ترتيب تاريخ ثبت و به امضاي اعضاي ذیربط خواهد رسيد.
ماده ۳۷
هیأت مديره مكلف است هرگونه تغيير يا اصلاح اساسنامه را به مرجع صادر كننده پروانه فعاليت اعلام نمايد و در صورت موافقت مرجع صدور پروانه به تصويب مجمع عمومي رسانده و نتيجه آن را براي انجام تشريفات اداري ثبت، به مرجع صدور پروانه اعلام نمايد.
ماده ۳۸
هیأت مديره مكلف است محل «دیده بان»و تغييرات بعدي آن را به مرجع صادر كننده پروانه فعاليت اعلام نمايد.
ماده ۳۹
«دیده بان» داراي سربرگ، مهر و يا آرم مخصوص خواهد بود كه متن آن با تصويب هیأت مديره و برابر مقررات تهيه خواهد شد. هیأت مديره مكلف است نمونه سربرگ، مهر و آرم تهيه شده را به مرجع صادر كننده پروانه فعاليت و ثبت شرکتها ارسال نمايد.
تبصره: هیأت مديره در حفظ و حراست از مهر و آرم مسئولیت قانوني دارد.
ماده ۴۰
انحلال: در صورت انحلال «دیده بان» مجمع عمومي فوقالعاده حداقل ۳ نفر را به عنوان هیأت تصفيه انتخاب و اين هیأت موظف خواهد بود پس از رسيدگي به حسابها و تصفيه بدهيها و وصول مطالبات باقيمانده و تعيين دارايي مسلم اعم از منقول و غير منقول دارايي «دیده بان» را به تصويب مجمع عمومي فوقالعاده برساند. هیأت مذكور موظف است نتيجه را به مرجع صادر كننده پروانه فعاليت ارائه نمايد.
تبصره ۱: مجمع عمومي فوقالعاده موظف است دارايي سازمان را پس از انحلال كه با نظارت مرجع صدور پروانه به يكي از سازمانهاي مردم نهاد با موضوع فعاليت مشابه تعيين میگردد، واگذار نمايد.
تبصره ۲: تصفيه امور مربوط بر طبق مفاد اساسنامه و قوانين موضوعه صورت خواهد پذيرفت.
تبصره ۳: هیأت تصفيه از بين خود يك نفر را بهعنوان مدير تصفيه انتخاب مينمايد.
تبصره ۴: مدير تصفيه موظف است يك نسخه از گزارش را به مرجع صدور پروانه و ثبت شرکتها ارائه نمايد.
ماده ۴۱
چنانچه فعاليتهاي مندرج در اهداف اين اساسنامه نيازمند كسب مجوز خاص از ساير دستگاههاي دولتي باشد، «دیده بان» موظف است نسبت به كسب مجوز مورد نظر اقدام نمايد.
ماده ۴۲
مواردي كه در اين اساسنامه پيش بيني نشده است بر اساس آئيننامه ذیربط تأسیس و فعاليت سازمانهاي مردم نهاد و عمومات قانون تجارت عمل خواهد شد.
ماده ۴۳
اين اساسنامه مشتمل بر ۳ فصل و ۴۳ ماده و ۳6 تبصره در نشست مورخ 2/3/1401 مجمع عمومي فوق العاده به تصويب رسيد.