جزییات خبر
همایش سراسری دیدهبان شفافیت و عدالت روز پنجشنبه 17 اسفند با شعار مبارزه با فساد، مشارکت مردم، افزایش اعتماد عمومی در محل مجتمع آموزشی معلم برگزار شد.میهمانان این همایش مهدی امیری اصفهانی معاون سیاسی امنیتی دادستان کل کشور، سردار رحیمی؛ رئیس پلیس امنیت اقتصادی کشور و میزبانان سخنران در این جلسه احمد توکلی؛ رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت، احمد امیرآبادی فراهانی؛ نایب رئیس هیات مدیر و علی اشرف نوری؛ مدیرعامل این سازمان بودند. در این جلسه به موضوعاتی همچون اقدامات نهادهای متولی مبارزه با فساد، چگونگی مقابله با مفاسد و عملکرد دیده بان در طول هشت سال مبارزه با مفاسد اقتصادی پرداخته شد.
احمد توکلی درباره وضعیت فساد در کشور: در مرحله تسخیر نخبگان سیستم نمی تواند از خود دفاع کند
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه فساد ابتدا فردی و اتفاقی است و فرد با ترس و لرز انجام میدهد و همه از عواقب آن میترسند افزود: در مرحله بعد فساد سیستمی و شبکهای و بعد قانونی و سرانجام فساد در مرحله تسخیر دولت یا نخبگان قرار میگیرد.
احمد توکلی، رئیس هیئت مدیره سازمان دیده بان شفافیت و عدالت که در هشتمین همایش سراسری اعضای این سازمان مردم نهاد سخن میگفت، با بیان اینکه امروز ما در کشور مشکلات بسیار جدی داریم و خطرناکترین آن یاس است؛ خاطرنشان کرد: با این حال حق نداریم مایوس شویم، نباید مأیوس شد و از کسانی که در این وانفسای کشور بدون چشمداشت، از خود هزینه میکنند و برای مبارزه با فساد تلاش دارند باید تشکر کرد. خدا انشاالله از آنها گران بخرد.
وی با انتقاد از برخی عملکردهای مسئولان در سطوح مختلف اجرایی گفت: جا دارد که خدا را به همه نعمتهایش از جمله اینکه انسانهای بد از ما بهراسند تشکر کنیم . اما امروز کار سختتر شده است.
این مدرس سابق اقتصاد در دانشگاه اضافه کرد: از جوانی پرسیدم گفت در انتخابات شرکت نمیکنم گفتم پدرت مریض شود، کجا میبری؟ گورستان یا بیمارستان میبری! بیمارستان بهتر است. بنابراین نباید رها کرد.
توکلی با بیان اینکه فساد در ادبیات اقتصاد سیاسی ابتدا فردی و اتفاقی است و فرد با ترس و لرز انجام میدهد و همه از عواقب آن میترسند، توضیح داد: در مرحله بعد فساد سیستمی و شبکهای و بعد قانونی و سرانجام فساد در مرحله تسخیر دولت یا نخبگان قرار میگیرد. تحلیل ما این بود که وقتی دستگاههای مسئول مبارزه با فساد، خودشان به درجاتی آلوده میشوند فساد سیستمی است. وقتی سیستمی فاسد است از خود دفاع نمیکند. در واقع وقتی دستگاهی فاسد است نمیتواند از کشورش دفاع کند.
این نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با بیان این انتقاد که در زمانی به عنوان شاکی وارد کمیسیون اصل ۹۰ شده که خود مسئولیت مبارزه با فساد را دارد اما او را راه ندادهاند ،ادامه داد: وقتی بدن انسان دچار بیماری شود میکروبی نفوذ کند ، گلبولهای سفید آن را دوره میکنند و از بین میبرند و بعداً پیروز میشود؛ اما زمانی که گلبولها آلوده شوند دیگر نمیتوانند دفاع کنند و خودشان میکروبزا میشوند . سیستم بدن فاسد شده و ناگزیر است از بیرون عامل مبارزه با میکروب تزریق شود. بنابراین در وضعیت فساد سیستمی باید مردم از بیرون وارد شوند و اصلاح کنند.
رییس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت ادامه داد: بعد از این مرحله سازمانها جدا جدا دچار فساد سیستمی میشوند و با یکدیگر پیوند میخورند و شبکهای از سازمانهای فاسد ایجاد میشود. مرحله بعد فساد تشکیلاتی است که در آن نه تنها خود سیستم آلوده است بلکه با سیستمهای دیگر پیوند میخورد. در نتیجه وقتی یک فرد از یک بیمارستان انتقاد میکند میبیند که مثلاً از وزارت بهداشت و درمان یا سازمان غذا و دارو علیه او بیانیه میدهند. بعد میبینند که اینها شبکه هستند.
توکلی گفت: در واقع فساد قانونی این است و اول بار در ایران این استدلال را از آقا گرفتم که مفسدان با به کارگیری شبکه در نهادهای حساس و نفوذ در مجاری تصمیم گیری کشور فرایندهای فسادزا را قانونی میکنند. کار با تخصیص منابع و مناصب انجام میشود. تخصیص منابع و مناصب به ناحق انجام میشود.
به گفته توکلی؛ اوایل این مسئله نبود این اواخر ایجاد شده و پای آن هم میایستند. عدهای قانون را برای فاسد کردن سیستم به کار میگیرند. در این مرحله کار مقابله با فساد سخت است چرا که به ضدیت با قانون متهم میشوید . دیگر نوشتن و گفتن کافی نیست، باید مذاکره کرد و حق را گرفت. اینکه ما تلاش کنیم تصمیم گیران را قانع کنیم که شما دارید بازی میخورید کار آسانی نیست.
رئیس هیات مدیره دیدبان شفافیت و عدالت اضافه کرد: از آن بدتر تسخیر نخبگان یا تسخیر دولت است، یعنی دولتیها مسخر میشوند. مسخر کردن هم راههای مختلف دارد و این مرحله تقریباً مرحله آخر است و ما اکنون وارد آن شدهایم. در این مرحله افراد زیادی مماشات میکنند به خاطر اینکه تحت تاثیر سلطه مفسدان هستند. در این مرحله دیگر سیستم از خود دفاع نمیکند. بعد به جایی میرسد که خوبان کارهای بد میکنند. در این صورت کار با حوزههای رسمی دیگر جواب نمیدهد.
توکلی گفت : سال ۹۱ دوستی پیش من آمد و گفت شما مدعی هستید فساد سیستمی شده و با حضرت آقا درباره فساد اختلاف نظر دارید. در حالی که من اختلاف نظری با ایشان ندارم مقالهای هم با عنوان سیستم فاسد است و سیستم فاسد نیست نوشتم و آن را به دفتر آقا بردم گفتند که خود آقا هم این مقاله را خوانده است. باید توضیح دهم آنچه که آقا گفت ناظر بر کلیت نظام است اما اینکه میگویم فساد سیستمی است در ارتباط با دستگاههای نظارتی است که نقش گلبولهای سفید را باید ایفا کنند، این دو نگاه متفاوت است.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برای خنثی سازی فساد باید از مجاری قانون گذاری وارد شد، خاطرنشان کرد: وقتی میگوییم سیستم و دولت تسخیر شده به معنای این است که اگر سر و صدا راه بیندازیم، دعوا کنیم و هرجا برویم شبکه اجازه نمیدهد. راه حل در اینجا مبارزه گوشهای است یعنی یک پرونده را شروع میکنیم و تا انتها پیگیری میکنیم بعد سراغ مرحله دیگر میرویم اگر این کار را نکنیم آنها ما را میزنند. ما اکنون در این شرایط هستیم. کارمان سخت است. همه سرمایهها را باید وارد میدان کنیم.
وی تاکید کرد: اما پیروزی واقعی برای ماست چون تا آخر رفتیم و هرچه داشتیم به میدان آوردیم. باید به فکر سازماندهی باشیم و تلاش کنیم مشارکت مردم ایجاد شود. بزرگترین سرمایه ما یک حقیقت است و آن این است که خدا در مبارزه با فساد بیطرف نیست. در جایی ممکن است هیچ کاری نکرده باشیم اما آبرومند میشویم و حرفمان پیش میرود. خدا همه ما را خدمتگزاران آن بیچارههایی قرار دهد که جز خدا کسی را ندارند. در کشور ما عدهای هستند که آبرویشان را میبرند اما کسی به داد آنها نمیرسد. بینوایی و بینوایان بیشتر شدهاند. بترسید که این افراد با شما مفسدان طرف شوند.
امیرآبادی: چین میخواست قرارداد راهبردی ۲۵ ساله با ایران محرمانه بماند/ قانون از کجا آوردهای باید اجرا شود
احمد امیرآبادی فراهانی با بیان اینکه چین به دنبال این بود که قرارداد ۲۵ ساله با تهران محرمانه بماند، چرا که رقم تجاری بالایی در روابطش با آمریکا دارد و این روابط تجاری برای چین بسیار مهم بود، گفت: به همین جهت چین درخواست داشت این قرارداد راهبردی ۲۵ ساله محرمانه بماند. متاسفانه فضایی پیش آمد و یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره حرفی زد. بعد از آن نمایندهای که با او رفیق بود گفت کجایید که کیش را فروختند! در نهایت این فضا باعث شد خیلی از مسائل به هم بریزد.
احمد امیرآبادی فراهانی، نایب رئیس هیئت مدیره دیدهبان شفافیت و عدالت و نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه در حوزه مبارزه با فساد کارهای خوبی در استانها میشود اما باید گامهای دیگری هم برداشت، اظهار داشت: یکی از اهدافی که دشمنان دنبال میکنند ایجاد یاس و ناکارآمدی و نشان دادن اینکه حکومت اسلامی ناکارآمد بوده، است. آنها دنبال این هستند که القا کنند این حکومت که پرچمدارش روحانیت بوده و به عنوان نهضت حضرت امام با هزینه های بالای مادی و معنوی به وجود آمد، ناکارامد است. نباید در پازل دشمن بازی کنیم و یاس و ناامیدی را در بین مردم ایجاد نماییم.
وی تاکید کرد: افزایش اعتماد عمومی یعنی ایجاد امید در میان مردم، باید امید ایجاد کنیم. در همه حکومتها حتی در صدر اسلام افراد متخلفی بودهاند، با آنها برخورد شده و ما هم باید با آنها برخورد کنیم.
نماینده مردم قم در مجلس در پاسخ به پرسشی درخصوص علل عدم انتشار جزئیات قرارداد راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین توضیح داد: این قرارداد در همه زمینهها راهبردی است. چین با تعدادی از کشورها برای اجرای طرح کمربند جاده، قرارداد بسته و کشورهایی مانند عراق و پاکستان توافقی با چین برای عمران و آبادانی شهرهای خود داشته اند. اما ما شهری را برای عمران و آبادانی ندادیم و قرارداد جامع بستیم. گفتیم در حوزههایی مانند راه، راه آهن، فرودگاه، بندر و ایجاد قطار سریع السیر در فواصل شهرهایی مانند مشهد تهران، تبریز، اهواز، قم، اراک، اصفهان، شیراز، بندرعباس سرمایهگذاری کنند. چین به دنبال این بود که این قرارداد محرمانه بماند به این دلیل که رقم تجاری بالایی در روابطش با آمریکا دارد و این روابط تجاری برای چین بسیار مهم بود. به همین جهت چین درخواست داشت این قرارداد راهبردی ۲۵ ساله محرمانه بماند.
وی اضافه کرد: متاسفانه فضایی پیش آمد و یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره حرفی زد. متاسفانه بعد از آن نمایندهای که با او رفیق بود گفت کجایید که کیش را فروختند! در نهایت این فضا باعث شد خیلی از مسائل به هم بریزد.
رئیس گروه دوستی ایران و چین اضافه کرد: در دیداری که با سفیر چین داشتم، او از اینکه این طرح رسانهای شده است، انتقاد داشت.
امیرآبادی با یادآوری اینکه این تفاهم راهبردی، نقشه راه است و باید تبدیل به قراردادهای مختلف شود، ادامه داد: ایران مجبور شد، اینها را منتشر کند. آنها هم اعتراض کردند. برخی تلاش داشتند بگویند ایران کیش را فروخت! البته چینیها در عراق موفق بودند تا جایی که سفارت آمریکا در بغداد دلارهای زیادی خرج کرد تا توانست این قرارداد را بر هم بزند و حتی نخست وزیر را برکنار کردند. در ایران دنبال این وضعیت بودند که موفق نشدند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه چرا طرح از کجا آوردهای در مجلس ناکام ماند گفت: این طرح ناکام نمانده است. اصل مسئله انجام و تبدیل به قانون شده شورای نگهبان هم تایید کرد و باید اجرا شود.
امیرآبادی درباره چشم انداز همکاری با مجلس دوازدهم در خصوص مبارزه با فساد ابراز امیدواری کرد که مجلس آینده، مرکز خوبی باشد و بخش زیادی از نمایندگان منتخب ضد فساد هستند که باید از ظرفیت آنها استفاده کرد.
معاون سیاسی امنیتی دادستان کل کشور: منشا فساد دور زدن قانون است، در مبارزه با فساد هم نباید بیقانونی شود/ هیچ ملاحظهای در رسیدگی به پرونده فرزندان معاون اول قوه وجود ندارد
همایش سراسری دیدهبان شفافیت و عدالت با عنوان مبارزه با فساد مشارکت مردم و افزایش اعتماد صبح روز پنجشنبه ۱۷ اسفند برگزار شد.
معاون سیاسی امنیتی دادستان کل کشور: منشا فساد دور زدن قانون است، در مبارزه با فساد هم نباید بیقانونی شود/ هیچ ملاحظهای در رسیدگی به پرونده فرزندان معاون اول قوه وجود ندارد
معاون دادستان کل کشور گفت: اجازه دهید دستگاه قضایی در آرامش و بدون فشارها و وظیفه خود را در قبال پرونده فرزندان معاون اول قوه قضاییه انجام دهد. خیالتان راحت رئیس قوه قضاییه هیچ ملاحظهای در این پرونده ندارد. فرصت دهید، فضا را به هم نریزید تا دستگاه قضایی در روندهای قانونی رسیدگی خود را انجام دهد.
مهدی امیری اصفهانی معاون سیاسی امنیتی دادستان کل کشور که در همایش دیدهبان شفافیت و عدالت سخن میگفت، با بیان اینکه بر اساس همه مبانی عقلی و نقلی حرکت به سمت کمال وظیفه و تکلیف است؛ خاطرنشان کرد: تحقق مسئولیت اجتماعی بدون مسئولیت پذیری اجتماعی ممکن نیست و این امر بدون مشارکت آحاد جامعه محقق نمیشود.
وی خطاب به اعضای دیدهبان شفافیت و عدالت که در سایر استانها حضور دارند، گفت: باید نسبت به فساد و مبارزه با آن باور داشته باشیم و در جامعه نسبت به امکان ایجاد شفافیت باورسازی کنیم. حکمرانی مطلوب بدون خواست و اراده مردم محقق نمیشود و اصلیترین راهبرد در مبارزه با فساد، راهبرد مردمیسازی شفافیت است. کسی نمیتواند منکر نقش سازمانهای مردم نهاد در ایجاد شفافیت و مبارزه با فساد شود. در دنیا برای مبارزه با فساد از سازمانهای مردم نهاد استفاده میکنند و سازمانها هم در شفافیت سازی بسیار موفق هستند.
امیری اصفهانی با بیان اینکه مردم در شفافیت نقش دارند و در این میان باید علاوه بر آن از زیرساختهای نوین فناورانه و روشهای نوین مدیریتی هم استفاده کرد، اظهار داشت: اگر این مسائل را مورد توجه قرار دهیم اصلاً انحرافی شکل نمیگیرد. ضمن اینکه فساد از دور زدن قانون ایجاد میشود . بنابراین در مبارزه با فساد نباید بیقانونی شود. باید به قوانین اشراف داشت و در ارتقاء توانمندی حرفهای نباید ذرهای تردید کرد.
معاون دادستان کل کشور در پاسخ به پرسشی در خصوص علل ایجاد زمینههای ظهور پدیدهای مانند کوروش کمپانی علی رغم وجود نظارتها یادآور شد: یکی از جهاتی که زمینه عدم شفافیت و اقدام به رفتارهای مجرمانه را ایجاد میکند نبود زیرساختهای فناورانه و گردش به هنگام اطلاعات است. ما زیر ساخت بسیار زیاد داریم اما همه را در چنبره خودمان گرفتهایم و نسبت به آنها نگاه بخشی میشود . با اینکه در قوانین مختلف تکلیف شده که دستگاهها ملزم هستند گردش به هنگام اطلاعات داشته باشند، اطلاعات را در بایگانیهای خود گذاشتهایم و در استفاده از اطلاعات و گردش آن خست داریم.
امیری اصفهانی ادامه داد: ثمره این اقدامات این میشود که فردی از این شکاف موجود نهایت سوء استفاده را به شکل منفعت طلبانه میکند. البته این منفعت طلبی اقتصادی بود و خدا نکند منفعت طلبی امنیتی باشد. اگر بخواهم درباره اشکال اصلی صحبت کنم این است که ما در زیرساختهای فناورانه و گردش به هنگام اطلاعات دچار مشکل هستیم . همه ما باید همت کنیم این زیرساختهای فناورانه را در راستای گردش به هنگام اطلاعات محقق کنیم.
وی تاکید کرد: اگر همه اطلاعاتی که وجود دارند به هم پیوند بخورند زمینه گمنامی و فرار از رفتار مسئولیت پذیرانه فراهم نمیشود. اگر اطلاعات و دادههای مختلف شخصی اعم از اطلاعات بانکی، درمانی، بیمه و مالیات همه پیوند مناسب بخورد امکان فرار وجود ندارد. باید زیرساختها به شکل مطمئن و دقیق طراحی شود.
امیری اصفهانی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره آخرین بررسیها از وضعیت پرونده فرزندان معاون اول قوه قضاییه گفت: در این باره معذوریت دارم؛ چرا که بر اساس قانون تا زمانی که جرم احراز نشود امکان بیان آن وجود ندارد من هم اگر اطلاعاتی داشته باشم و بخواهم اعلام کنم خلاف قانون است. البته رسانهها در حدی که دسترسی پیدا کردهاند گزارشهایی منتشر کردهاند. اخبار جلسه دوم دادگاه هم منتشر شده است.
وی اضافه کرد: اجازه دهید دستگاه قضایی در آرامش و بدون فشارها و وظیفه خود را انجام دهد. خیالتان راحت رئیس قوه قضاییه هیچ ملاحظهای در این پرونده ندارد. فرصت دهید، فضا را به هم نریزید تا دستگاه قضایی در روندهای قانونی رسیدگی خود را انجام دهد.
معاون دادستان کل کشور در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه چرا کسانی که فسادها را اعلام میکنند به جای پاداش مجازات میشوند، گفت: این به دلیل نفهمی کسانی است که اقدام به مجازات میکنند چون تکلیف شرعی و قانونی خود را نمیدانند. قانون از گزارشگران ضد فساد حمایت میکند و کسانی که مانع ایجاد میکنند را مجرم میشمارد. کسانی که در مسیر مبارزه با فساد دچار صدماتی شدند میتوانند شکایت کنند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی: بیش از ۶۵۰۰ مشاور املاک متخلف فاقد مجوز را پلمپ کردیم/ بیش از هفده هزار خودروی شوتی توقیف کردیم
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با بیان اینکه تعاونیهای مسکن متخلف که به ویژه در تهران و برخی مناطق شهرداری تهران هستند را شناسایی و افرادی را دستگیر کردیم و واحدهایی پلمپ شدهاند، گفت : کارگروه مشترک پلیس با وزارت راه و شهرسازی با شدت با تعاونیهای متخلف و مشاورین املاک که فاقد مجوز قانونی هستند و در بازار مسکن و اجاره مسکن سوداگری میکنند برخورد میکنند. بیش از ۶۵۰۰ مشاور املاک متخلف فاقد مجوز را پلمپ کردیم و این کار با جدیت دنبال میشود. شاهد هستیم که با اقدامات آنها قیمت اجاره مسکن و مسکن به طور وحشتناک بالا میرود و بسیاری از آنها عامل این کار هستند. ما این برخوردها را با جدیت دنبال میکنیم.
سردار حسین رحیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا که در همایش سراسری دیدهبان شفافیت و عدالت با عنوان مبارزه با فساد مشارکت مردم و افزایش اعتماد عمومی سخن میگفت، با اشاره به تلاشهای شبانه روزی پلیس قبل از برگزاری همه گردهماییها و مناسبتهای اجتماعی و سیاسی و ورزشی در کشور خاطرنشان کرد: دشمن برنامه دارد که ثابت کند نظام ما ناکارآمد است و در راس آن برای ایجاد ناامنی تلاش میکند.
وی با بیان اینکه پلیس اقدامات بسیار اثرگذاری در فضای اقتصاد کشور انجام میدهد، از مردم خواست برای گزارش در حوزههای مبارزه با قاچاق کالا و مفاسد اقتصادی و تخلفات در گمرکات با شمارههای ۰۹۶۳۰۰ با پلیس ارتباط داشته باشند، گفت: مردم میتوانند شبانه روز با این ستاد خبری به راحتی ارتباط داشته باشند و هزینههای آن را به طور کامل پلیس پرداخت میکند.
رحیمی با بیان اینکه کارآگاهان متبحر به طور جدی در تلاش هستند و پروندههای مختلف را رصد و بررسی میکنند ادامه داد: یکی از پروندههایی که زیر نظر داشتیم موضوع کوروش کمپانی است که حدود ۴ ماه قبل درخواست بررسی روند عملکرد این مجموعه را به دستگاه قضایی دادیم متاسفانه تا مجوز قضایی صادر شود کار از کار گذشته بود. آنها اوایل خوب کار میکردند اما قبل از اینکه اتفاقاتی بیفتد تجمعات فراوانی در مقابل مجموعهشان برگزار میشد. فرد متواری تمام مجوزها را داشت و از همه بخشها اکنون یکی پس از دیگری کسانی که مجوزها را داده بودند به پلیس میآیند و همه آنها باید پاسخگو باشند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با بیان اینکه این مجموعه پروندههای کلان دیگری را هم با قدرت رسیدگی میکند، اضافه کرد: در مبارزه با قاچاق حرکت شتابانی داریم. یکی از موضوعات جدی که به اقتصاد ما و ذخایر و منابع ما ضربه میزند، قاچاق سوخت است. این کار با جدیت شروع شده و افزایش اقدام و عمل در مبارزه با کالای قاچاق داریم هرچند راضی نیستیم اما در سال ۱۴۰۲ جهش خوبی داشتیم.
رحیمی در ادامه این همایش در پاسخ به پرسش یکی از حاضران در خصوص عملکرد پلیس در باره افزایش بیرویه قیمت دلار، طلا و سکه تصریح کرد: پلیس امنیت اقتصادی در این باره مرتب جلساتی دارد بانک مرکزی تلاش میکند و نمایندگانی هم در کمیسیون مشترک داریم که در حال بررسی هستیم البته باید در نظر داشت مسائل دیگری و جریانات حاشیهای مانند تحولات بینالملل و منطقه روی آن تاثیرگذار است و ممکن است مسئله بازار شب عید هم در آن تاثیر داشته باشد.
وی تاکید کرد: ما به عنوان پلیس در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵۰ مورد عملیات علیه دلالان ارزی و کسانی که در معاملات فردایی فعالیت میکنند داشتهایم و موضوع بالا و پایین شدن قیمت هم به مسائل مختلفی مربوط میشود.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در پاسخ به پرسش دیگری درباره اقداماتی که شوتیها و قاچاق برها انجام میدهند که باعث اخلال در امنیت عمومی کشور و صدمات جانی و مالی به مردم میشود، اظهار داشت: یکی از موضوعات جدی که دو ماه گذشته قرارگاه روی آن داشتهایم درباره قاچاقبرها و شوتیها بوده و کار ویژهای در این باره شروع کردیم. در سال جاری بالغ بر ۵۰۰ نفر از مردم و همکاران ما با رفتارهای وحشیانه آنها جان خود را از دست دادهاند. وقتی شوتیها در محورهای مواصلاتی راه میافتند به جان و مال مردم صدمه میزنند.
رحیمی به شهادت یکی از فرماندهان پلیس توسط قاچاقبرها اشاره کرد و افزود: ما در بحث شوتیها باید به علت العلل شکلگیری آنها فکر کنیم و آن را حل کنیم. صدها و هزاران خودرو کالای قاچاق را از مناطق جنوبی، غربی و مرزی به داخل کشور با سرعتهای وحشتناک و سرسام آور وارد میکنند. آنها اگزوزها و سیستمهایی روی ماشین نصب کردهاند که با نزدیک شدن پلیس تا یک کیلومتری جاده را با فشار دادن یک دکمه سیاه میکنند و میخچههایی در محورهای مواصلاتی میریزند تا پلیس نتواند به آنها نزدیک شود.
رحیمی اضافه کرد: در دو ماه گذشته بیش از ۱۷ هزار دستگاه خودروی شوتیها را توقیف کردیم. این عدد وحشتناکی است. برخی کسانی که دفاع میکنند و میگویند آنها از این طریق ارتزاق میکنند و نباید با آنها برخوردی صورت گیرد باید پاسخگو باشند و بدانند این روش امرار معاش نیست و پلیس قربانی اولیه آنها است و امیدوارم آنها و روشی که انجام میدهند را ریشه کن کنیم.
رحیمی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص عملکرد برخی تعاونیهای مسکن که باعث ایجاد اختلال اختلالاتی شدهاند و نقش پلیس در ارتباط با آنها اظهار داشت: بیش از ۶ ماه است که کارگروه ویژهای میان پلیس امنیت اقتصادی و وزارت مسکن و شهرسازی فعال شده و تعاونیهای مسکن متخلف که به ویژه در تهران و برخی مناطق شهرداری تهران هستند را شناسایی کردیم. افرادی دستگیر و واحدهایی پلمپ شدهاند. این کارگروه با شدت با تعاونیهای متخلف و مشاورین املاک که فاقد مجوز قانونی هستند و در بازار مسکن و اجاره مسکن سوداگری میکنند برخورد میکنیم بیش از ۶۵۰۰ مشاور املاک متخلف فاقد مجوز را پلمپ کردیم و این کار با جدیت دنبال میشود. شاهد هستیم که با اقدامات آنها قیمت اجاره مسکن و مسکن به طور وحشتناک بالا میرود و بسیاری از آنها عامل این کار هستند ما این برخوردها را با جدیت دنبال میکنیم./جماران