منو

در نشست خبری که  به میزبانی خبرگزاری مهر برگزار شد ،احمد توکلی در مورد آخرین پیگیری‌های انجام شده در خصوص ایجاد شفافیت و مبارزه با فساد در حوزه دارو پرداخت.

به گزارش داد، احمد توکلی در ابتدای این نشست با اشاره به نوع فعالیت سازمان های مردم نهاد گفت: سازمان‌های مردم نهاد، سازمان‌هایی غیرتجاری و غیردولتی هستند که با هزینه مردم بخشی از وظیفه حکومت را بر عهده دارند، در ایران طی سال‌های اخیر حمایت‌های خوبی از این سازمان‌ها شده است. ما اولین سازمان مردم نهاد هستیم که از این فرصت استفاده کرده‌ایم. یکی از سازمان‌هایی که دیده‌بان شفافیت با آن بسیار سروکار دارد، قوه قضاییه است است و اگر قوه قضاییه به کار خودش بهتر عمل کند، که امید هم بسیار زیاد است، کار سازمان مردم نهاد به خوبی طی می‌شود.

وی با بیان اینکه همکاری های خوبی میان دیده بان و دستگاه های اجرایی وجود دارد،تصریح کرد:‌ در دوره آقای رییسی به  دلیل اینکه ایشان سابقه زیادی در قوه قضاییه دارد، امیدواری زیادی شکل گرفته است.

توکلی در مورد اقدامات دیده بان در حوزه غذا دارو گفت: چهار سال پیش دیده‌بان بررسی های خود را در این حوزه آغاز کرد و دریافتیم یکی از  مشکلات اصلی رئیس اسبق سازمان غذا و دارو بود که خوشبختانه با پیگیری‌های دیده بان عزل شد.

رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت با اشاره به سیستماتیک بودن فساد اذعان داشت:این بدان معناست که دستگاه‌های مبارزه با فساد خود به درجاتی از فساد دچار شده اند.

توکلی با اشاره به اینکه در بسیاری از پرونده‌های فساد پای برخی از نمایندگان مجلس در میان است گفت:  این موضوع کار مارا را دشوار می‌کند.

وی در مورد بحث خصوصی سازی و واگذاری ها گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر، خصوصی‌سازی‌ها به بخشش و تاراج بیشتر شبیه شده است تا خصوصی سازی. ما اولین سازمانی بودیم که به پرونده المهدی و دارو ورود کردیم و بناست مجلس هم تحقیق و تفحص های خود را در این زمینه انجام دهد و انتظار ما هم از قوه قضائیه این است که در این خصوص برخورد جدی کند.

رئیس هیات مدیره سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت در پایان به روند بررسی پرونده پدیده اشاره کرد و اظهار داشت: در مورد پرونده پدیده، نکته‌ای که وجود دارد این است که چرا حکم دادگاه را منتشر نکردند، چراکه این منتشر نکردن موجب می‌شود تا حق عده‌ای ضایع شود و شرکت پدیده در برابر این‌ افراد مسوول است.

 

جلواتی : درسامانه تی تک نسبت به ارائه اطلاعات داروها دستکارهایی صورت می گیرد

محسن جلواتی قائم مقام دیده بان شفافیت و عدالت با بیان اینکه این موسسه در سال های  گذشته به مساله ای ورود کرد که پیش از آن کسی به آن ورود نکرده بود، گفت:  اعتمادی که به دیده بان وجود داشت  منجر به این شد که مطلعین و مایوسین در این حوزه فعال شوند و حدود ۴ هزار صفحه سند در حوزه های مختلف اعم از دارو، تجهیزات پزشکی ، آرایشی بهداشتی  و… به این موسسه ارسال شود و نتیجه این شد که حدود ۲ سال قبل ما گزارش اولین سوء جریان که شامل تخلف و شکایت از مفسد در سازمان غذا و دارو می شد را همزمان به اطلاع دستگاه قضا و مردم رساندیم.

وی ادامه داد: پرونده این تخلفات در شعبه ۱۵ کارکنان دولت مفتوح است که این ارتباطی با دیگر پرونده های مرتبط با این موضوع که در سال های ۹۷ و ابتدای ۹۸ پی گیری شد، ندارد.

قائم مقام دیده بان گفت: ما با آقای دیناروند در محل دیده بان جلسه داشتیم و تمام موارد گزارش سوء جریانات سازمان غذا و دارو را با ایشان درمیان گذاشتیم و متاسفانه ایشان جواب قانع کننده ای نداشتند و در نهایت ما شکایت کردیم. از ما خیلی درخواست شد که ما جهت گزارشمان را به سمت تخلف ببریم و نه جرم در حالیکه اتفاقاتی که افتاده بود، جرم بودند.

جلواتی مهمترین عامل زمینه ساز تخلف در سازمان غذا و دارو را سامانه ای به نام سامانه تی تک نامید و گفت:  این سامانه در بروز تخلفات سازمان غذا و دارو آنقدر اهمیت دارد که در اولین بند نامه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به رئیس جمهور و نامه سازمان بازرسی کل کشور به معاون اول رئیس جمهور به تی تک اشاره شده است.

وی با بیان اینکه  درسامانه تی تک نسبت به ارائه اطلاعات داروها دستکارهایی صورت می گیرد، اذعان داشت: در جلسه ای که در تیرماه امسال در کمیسیون بهداشت مجلس و با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، ایشان به موضوعی اشاره کرد و گفت بنده با رئیس سازمان غذا و داروی وقت، آقای دکتر پیرصالحی ،و رئیس بانک مرکزی،آقای همتی، د رمحضر آقای جهانگیری معاون اول جلسه داشتیم. آقای همتی به دکتر پیرصالحی گفت شما ۱۷۰ میلیون یورو ارز گرفتید در صورتی که آقای پیرصالحی آنرا انکار کرد و گفت من ۱۰ میلیون یورو ارز گرفتم. این اختلاف ۱۷ برابری ناشی از چیست؟

قائم مقام دیده بان ادامه داد: این اقدامات متناقض در سامانه تی تک صورت می گیرد بدین صورت که بنا به منافع گردانندگان آن  اطلاعات داروها در سامانه دستکاری می شود بدین ترتیب که به کالایی که نباید به آن ارز تعلق بگیرد، ارز می دهند و یا کالا،دارویی، که بیش از ۱۰۰ درصد نیاز در کشور تولید می شود به آن مجوز واردات تعلق می گیرد تا این امر منجر به تعطیلی بخشی از تولید در داخل کشور شود.

وی در مورد سامانه تی تک گفت:  سامانه تی تک سامانه ای است که هنوز به بهره برداری نرسیده و تحویل کارفرما نشده است اما با این حال این سامانه را به سامانه وزارت صمت، بانک مرکزی و گمرک متصل کرده اند؟چرا؟!

جلواتی در ادامه سخنان خود به موضوع واردات کارپول های بی حسی دندان(لیدوکائین) اشاره کرد و بیان داشت: این دارو نزدیک به ۱۲۰ درصد نیاز کشور در داخل را تامین می کند اما با لابی بعضی از مسئولین سیاسی و فشار به سازمان غذا و دارو آنرا از کشورهایی چون کلمبیا و اسپانیا وارد کردند. جالب اینجاست که در گزارشی که مستندات آن موجود است نماینده سازمان غذا و دارو نوشته است این دارو تولید داخل ندارد .

وی ادامه داد: این بدان معناست که به داروی مورد اشاره ارز تعلق می گیرد و شرکت وارد کننده به جای پرداخت ۵ درصد عوارض گمرکی به اضافه ۲۸ درصد سود بازرگانی ، تنها ۵ درصد عوارض پرداخت کرده است. براساس برآورد ما فرار گمرکی سازمان غذا و دارو از وارد کردن داروی لیدوکائین ۴ میلیارد تومان بوده است و فرار مالیاتی آن حدود ۱ میلیارد تومان ،غیر از ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافتی، است.

قائم مقام دیده بان با اشاره به دیگر تخلفات در زمبنه دارو به ترخیص دارویی از گمرک فرودگاه امام خمینی اشاره کرد و  افزود: براساس گزارش حسابرس کل دیوان محاسبات مستقر در فرودگاه امام یک شرکت لوازم خانگی با دریافت ارز اقدام به وارد نمودن نوعی دارو می کند و  گمرک نیز درصدد ترخیص این محموله بر می آید. جالب اینجاست که وقتی رئیس سازمان غذا و دارو علت را از مدیرکل گمرک فرودگاه جویا می شود ، ایشان موضوع را انکار می کنند. در نهایت از طریق وزیر اقتصاد به موضوع ورود کردیم تا اذعان به وجود چنین پرونده ای کردند . نکته دیگر اینکه داروی مورد اشاره جزو داروهای ممنوعه است و در لیست دارویی کشور وجود ندارد .

وی به مورد دیگری از تخلفات دارویی اشاره کرد و گفت: شرکتی که برای واردات دارو بیشترین ارز را دریافت کرده ،ودر نامه رئیس کل بانک مرکزی هم به نام آن اشاره شده است، مکمل دارویی وارد کرده که تاریخ انقضای آن ماه آینده میلادی است .این بدین معنی است که  در زمان ترخیص، داروی مورد نظر منقضی شده است. خبری که بدست ما رسیده است متوجه شدیم ۱ میلیون و ۱۳۰ هزار دلار برای این دارو پرداخت کرده اند.

جلواتی با اشاره به تخلف دیگر در زمینه دارویی بیان داشت:  شرکت دارویی  اسما ۱۰ هزار آمپول وارد کرد در حالی که تعداد این آمپول ها ۲۰۰۰ عدد بود و برای اینکه وزن آن با تعداد ۱۰ هزار عددی همخوانی داشته  باشد، آمپولها را در چهار سمت کارتن ها چیدند و وسط آن را یخ خشک پر کردند. این دارو هم جز داروهایی بود که به آن ارز تعلق نمی گرفت اما به آن ارز دادند.

وی در زمینه نحوه قیمت گذاری داروهای وارداتی گفت:در یکی از پرونده ها برای اینکه قیمت دارو را افزایش دهند آنرا  آمریکایی اعلام کردند در حالی که دارو هندی بوده است. بخش عمده ای از این طراحی ها در تی تک صورت می گیرد.

قائم مقام دیده بان در ادامه به لزوم اعلام میزان فروش داروهای شرکت های اروپایی به وزارت خزانه داری آمریکا اشاره کرد و گفت:  براساس بررسی های ما تمام شرکت های اروپایی  که در بورس آمریکا سهام  دارند مکلف اند گزارش فروشی که به کشورهای کره شمالی، ایران ، عراق و چند کشور دیگر داشته اند را به وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کنند. یکی از شرکت ها را که بررسی می کردیم گفته بود من در سال ۲۰۱۸ نهصدهزار دلار به ایران دارو فروختم ام. از نماینده این شرکت در ایران سوال می کنند که چقدر دارو وارد کردی؟ اعلام می کند ۴۰ میلیون دلار یعنی ۴۱ برابر اختلاف؟!  نکته اساسی این است که این ۴۱ برابر هم در سازمان غذا و دارو کمیسیون ماده ۲۰ می رود و آنجا به آن ۲۰ درصد سود می دهند . یعنی ۴۸ برابر و فقط سود آن، ۹ برابر سود قیمت اصلی است!

وی ادامه داد:  برای توضیح موضوع نمایندگان از آنان دعوت کردند تا در ساعت مقرر به جلسه ای که در سازمان امور مالیاتی برگزار می شود مراجعه کنند. اما آنان در جلسه حضور پیدا نکردند و حتی گوشی های خود را نیز خاموش نمودند. پس از آن رفتیم از وزارت خزانه داری آمریکا مجددا گزارش بگیریم دیدیم گزارش پاک شده است. در نهایت عوامل دیده بان با این وزارتخانه مکاتبه کردند و چرایی آنرا جویا شدند اما آنها هیچگونه پاسخی به ما ندادند. ما تصویر آنرا داریم.

قائم مقام دیده بان با اشاره به اینکه کل نیاز کشور در حوزه مواد اولیه دارویی با در نظر گرفتن ارز ۴۲۰۰ تومانی ۷۰۰ میلیون دلار می شود، گفت: در سال ۹۷، ۴/۱ میلیارد دلار مواد اولیه دارویی وارد کشور شد. یعنی دو برابر نیاز کل و سه برابر میزان واردات دارو در سال ۹۶٫ این بدان معنی است که باید انبارهای ما سه برابر سال ۹۶  از مواد اولیه پر باشد. در صورتی که چنین چیزی نیست.

وی ادامه داد: بخشی از این اظهارات مربوط به چند برابر قیمت اعلام کردن دارو و مواد اولیه و بخشی هم احتمالا مربوط به این می شود که مواد وارد نشده یا اگر هم شده به کشورهای همسایه صادر شده است.

جلواتی با مقایسه ارز تخصیص داده شده به دارو، تجهیزات پزشکی و لوازم آرایشی در سال ۹۶ و ۹۷ ،گفت: میزان ارز تخصیصی به تجهیزات پزشکی ۱ و نیم میلیارد دلار در سال ۹۶ بوده که در سال ۹۷ به ۲ و سه دهم میلیارد دلار رسید. محصولات آرایشی و بهداشتی در سال ۹۶، ۶۵۰ میلیون دلار  و در سال ۹۷، ۹۸۰ ممیلیون دلار. نکته دیگر اینکه سال ۹۷، ۴۰۰ میلیون  دلار به نام دارو  لوازم آرایشی وارد کردند. تمام این مسائل به دستکاری در سامانه تی تک مربوط می شود.

جلواتی با اعلام اینکه وزارت صمت با ممنوع اعلام کردن واردات لوازم آرایشی عامل ورود لوازم قاچاق به کشور شد، گفت: بعد از این اقدام نمایشگاهی در برج میلاد برگزار شد که عمده محصولاتی را که به مردم عرضه می کرد یا قاچاق بود یا تقلبی. قبل از آن سازمان غذا و دارو با ارسال نامه ای به دستگاه های نظارتی، ناجا و تمام شهردارهای سراسر کشور اقدامات فوق را مغایر با اهداف این سازمان در سلامت مردم دانست و نوشت می بایست این نمایشگاه تحت نظارت ما باشد وقتی که ما خبر نداشته باشیم بازرسی هم نمی فرستیم. پس از آن دیده بان به این مساله ورود کرد و به شهرداری نامه نوشت که اگر شما جلوی این مسائل و موارد مشابه  را نگیرید علیه شما اعلام جرم می کنیم.

وی در مورد دارویی وارداتی که منجر به نابینا شدن ۵۲ نفر از هموطنانمان شد، گفت: سازمان غذا و دارو دارویی را با نام اوستین به قیمت ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قیمت گذاری کرد. در حال که قیمت این دارو بیش ازدو برابر  قیمت ۲ میلیون تومانی کشور ترکیه ،که یکی از گران ترین  کشورهای دنیا در زمینه داروست، می باشد.  اینگونه قیمت گذاری انگیزه ای شد برای عده ای تا طی سفر به این کشور اقدام به وارد کردن این دارو به صورت قاچاق و در شرایط کاملا نامناسب و غیر استاندارد و توزیع آن به صورت غیر رسمی در شبکه دارویی کشور نمایند. دارویی که باید در یخچال نگهداری می شد را درون ساک و چمدان گذاشتند و به داخل کشور آوردند این اقدام موجب فساد دارو شد و باعث گردید عده ای از هموطنانمان با مصرف آن نابینا شوند. اصل مصرف این دارو ضد سرطانی است اما کاربرد ثانویه آن در چشم پزشکی است.

قائم مقام دیده بان شفافیت وعدالت به فساد در زمینه نحوه قیمت گذاری دارو اشاره کرد و تصریح کرد: سازمان غذا و دارو در سال های گذشته برخی داروها را تا ۱۰ برابر قیمت اصلی، قیمت گذاری کرد. برای نمونه یک سرمایه گذار و تولید کننده واقعی در کشور قرص ضد ویروس تولید کرد ؛قیمت هر عدد داروی وی  ۸ تومان تعیین شد اما برای شرکت دیگری که خود تولید کننده نبود و دارو را از شرکت های دیگر تهیه می کرد یا شرکت های دیگر برای انها تولید می کردند، ۱۰ برابر قیمت تولید کننده ،یعنی ۸۰ تومان، قیمت گذاری کردند. پس از بررسی ها به این نتیجه رسیدیم که شرکت دوم ذینفعانی داشت که از مسئولین وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی بودند که از طریق تعارض منافع  و اعمال نفوذ جهت گرفتن قیمت مازاد و تحت پوشش قراردادن بیمه ای دارو ها ، اقدام نموده اند.

جلواتی ادامه داد: به جای اینکه تولید کننده را تحت پوشش بیمه قرار دهند ؛ شرکتی را که از خود تولیدی ندارد تحت پوشش قرار دادند . این اقدام سازمان غذا و دارو برخلاف قانون ماده ۱۰ بیمه همگانی است .

وی با بیان فاسد بودن بخشی از بدنه مدیریتی و کارشناسی سازمان غذا و دارو و فسادانگیز بودن برخی بخشنامه های این سازمان گفت: وزیر بهداشت هم در صدد مبارزه با این بخش است و ما هم گفتیم در این زمینه به شما کمک می کنیم و امادگی خود را اعلام نمودیم.

قائم مقام دیده بان با بیان اینکه پس از شکایت دیده بان تمام دستگاه های نظارتی سامانه تی تک را عامل بسیاری از فسادهای سازمان غذا و دارو دانستند، گفت: جریانی آمدند و گفتند اگر ما برون سپاری کنیم بخشی از سازمان غذا و دارو سالم می شود. ما فیا وارد شد و کار را متوقف کرد و گفت شرکت هایی که ما در نظر داریم باید بیایند و کار را در دست بگیرند یعنی بخش غیرحاکمیتی سازمان غذا و دارو.

جلواتی در ادامه معرفی فسادهای سازمان غذا و دارو به لابی قدرتمند مافیای فساد در این سازمان اشاره کرد و گفت:  دارویی در مرحله آزمایش بود و هنوز اثرات مفید و مضر آن کشف نشده بود. مافیای فساد دارو تصمیم گرفت این دارو رادر بازار توزیع  کند.  پس از آزمایشات متعدد مشخص شد مصرف این دارو مرگ آور است بنابراین نتیجه بر این شد که آن را از داروخانه ها و مراکز پزشکی جمع آوری کنند، اما مافیای دارو با این نظر مخالفت کردند و با جسارت تمام به سازمان غذا و دارو گفتند که ما این دارو را جمع آوری نمی نماییم؟! . این اقدام بر خلاف آیین نامه های داخلی و بین المللی است.

قائم مقام سازمان دیده بان با اشاره به واردات دارو از رژیم صهیونیستی نیز اظهار داشت: یکی از شرکت های فاسد در این حوزه تمامی مخالفان خود را متهم به واردات دارو از رژیم صهیونیستی می کرد در حالی که اطلاع پیدا کردیم این شرکت یک محموله مواد اولیه دارویی از رژیم صهیونیستی وارد کشور کرده است که با نامه فراکسیون دارویی مجلس و وارد شدن پدافند غیرعامل، اعلام کردند که این محموله به صورت اشتباهی وارد کشور شده است. این در حالی است که عوامل سازمان غذا و دارو در مکاتبات خود برای واردات این محموله اعلام کرده بودند که ترخیص و واردات این دارو بلامانع است.

 

جلواتی تصریح کرد: وقتی ۶۰ درصد از ارز تخصیصی تنها به ۵ شرکت اختصاص می یابد، مشخص است که میزان فساد در حوزه دارو به چه میزان زیاد است. کل رزین مورد نیاز کشور ۳ میلیون دلار بوده که سال ۹۷ تنها یک شرکت ۱۵ میلیون دلار برای واردات این محصول دریافت کرده است. حتی در یکی از موارد تولید کننده داخلی اعلام کرده که موظف به پرداخت ۳۲ درصد عوارض گمرکی است اما مسئولین سازمان غذا و دارو براساس سامانه تیتک اعلام کردند که باید تنها ۴ درصد بپردازد. در واقع در سالهای ۹۲، ۹۳ و ۹۴، ۷ هزار میلیارد فرار مالیات گمرکی داشته ایم.

وی تصریح کرد: برخی کارشناسان معتقدند که از طریق سامانه تی تک می توان حتی مواد منفجره نیز وارد کشور کرد به همین دلیل باید هر چه سریع تر به این موضوع رسیدگی شود.

قائم مقام ددیه بان شفافیت و عدالت در پایان گفت: قرار است دیده بان در این مورد بخصوص شکایت رسمی کند. این فساد مالی نیست بلکه فساد جانی و جنایت است.

 

نوری: دیده بان شفافیت و عدالت از پیشگامان مردمی مبارزه با فساد است

در این نشست نوری مدیرعامل دیده بان شفافیت و عدالت با اشاره به عزم دیده بان در مبارزه با فساد گفت: دیده بان از پیشگامان مردمی مبارزه با فساد است و در این زمینه با تکیه بر گزارش های رسیده ، تحقیقات میدانی و … با قاطعیت به مبارزه با فساد بر می خیزد.

وی ادامه داد: ما  هم به نمایندگی و هم بر اساس وظایف قانونی که بر عهده نهادهای مردمی گذاشته شده مطالبه ها و پی گیری های قضایی ، حقوقی و رسانه ای خود را دنبال می کنیم و نتیجه آن را هم به اطلاع مردم عزیزمان می رسانیم.

مدیرعامل دیده بان شفافیت و عدالت با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این موسسه گفت: دیده بان اقداماتی در زمینه های مرتبط با اهداف خود انجام داده و از برخی دستگاه ها به خاطر تخلفاتشان شکایت کرده است.

وی در ادامه به برخی از اقدامات این موسسه اشاره نمود و تصریح کرد: این موسسه از سازمان خصوصی سازی و رئیس این سازمان شکایت کرد . در بحث نفتی و در مساله توتال ازوزارت نفت بابت پروژه توتال و همچنین به خاطر رشوه خواری یک مقام نفتی ،که تخلف وی رسما توسط شرکت توتال اعلام و برای وی حکم صادر شده بود، شکایت کرد.

نوری گفت: در حوزه دارو از سازمان غذا و دارو شکایت کردیم و همچنین بابت تخلفات در حوزه ارز و سکه و کوتاهی دستگاه های نظارتی در بانک مرکزی از رئیس کل سابق(آقای سیف) و اسبق بانک مرکزی(آقای بهمنی) شکایت کردیم همچنین  در موضوع  موسسات ثامن الحجج و کاسپین از بانک مرکزی به دستگاه قضایی شکایت کردیم که پرونده آن در قوه قضایئه در حال بررسی است.

مدیرعامل دیده بان  در ادامه معرفی اقدامات دیده بان اضافه کرد: درحوزه مسکن به دلیل استنکاف و کوتاهی وزیر سابق مسکن، راه و شهرسازی از اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی که مشخصا از جمله وظایف وزیر مسکن و شهرسازی بود ، از ایشان شکایت کردیم، در حوزه تصرفات غیرقانونی از دانشگاه تهران به دلیل اجرای طرح توسعه دانشگاه شکایت کردیم.در حوزه زمین خواری از رئیس سازمان جنگل ها و مراتع به دلیل گرفتن مواضعی به نفع زمین خواران و ایجاد حاشیه امن برای آنها ، شکایت کردیم. همچنین ازمسئولین اداری استان قزوین بابت موضوع هفت سنگان شکایت شد.

وی به پی گیری های دیده بان در زمینه های شفاف سازی و عدالتخواهی نیز اشاره کرد و گفت: پی گیری هایی از دیوان عدالت و تخلف در اجرای ماده ۲۷ توسط دولت برای واگذاری ها صورت گرفت و مکاتباتی با سران قوا و دستگاه های مختلف و نمایندگان مجلس داشتیم.

نوری از اعلام آمادگی ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی با سازمان های مردم نهاد گفت و تصریح کرد: در نشست عمومی که این ستاد برگزار کرد ، دیده بان از این ستاد خواست تا به ۸ محور عمده در زمینه مفاسد اقتصادی ورود کند همچنین برای سنجیدن حسن نیت ستاد برای مبارزه با مفاسد اقتصادی ۱۰ عنوان از فسادهای کلان را لیست کردیم و طی نامه ای از اعضای آن مطالبه کردیم .

نوری در زمینه اقدامات پیشگیرانه دیده بان شفافیت و عدالت گفت: در راستای اقدامات پیشگیرانه و برخورد با علت ها به جای معلول ها دیده بان ۱۸ کارگروه تخصصی و یک کارگروه حقوقی تشکیل داده است که کار آنها بررسی تخصصی و آسیب شناسی فساد در تمام حوزه هایی است که ممکن است فساد در آنها رخ دهد . این کارگروه ها وظیفه دارند  علت و علل این موارد را کشف کرده و اقداماتی که در این راستا لازم است را انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه دیده بان غیر از کارگروه های تخصصی دو مدیریت هم دایر کرده که عمدتا وظایفشان به اقدامات پیشگیرانه کمک می کند، گفت: از جمله آنها مدیریت پژوهش است که در این مدیریت چندین تحقیق در حوزه اطلس فساد و نیز الگوهایی بررسی شده است  که می توان از آن برای کشف فساد بهره برد و انشاء ا.. نتایج آن را به زودی ارائه خواهیم کرد.

مدیرعامل دیده بان شفافیت و عدالت مدیریت آموزش دیده بان را دومین مدیریت با وظیفه پیشگیری از فساد اعلام کرد و تصریح کرد:  در حوزه آموزش همگانی و توانمندسازی کسانی که در حوزه مبارزه با فساد فعالیت می کنند برنامه هایی داریم.

نوری گفت: بخش دیگر اقدامات ما، مطالبات قانونی دیده بان است . ما در این موسسه قوانین شفاف ساز را احصاء کردیم و به جد از دستگاه های مربوطه مطالبه می کنیم تا این قوانین را اجرا کنند و پی گیر قوانینی هستیم  که با مطالعات پژوهشی و آسیب شناسی به آن رسیدیم و دریافتیم که بستر، زمینه ساز یا علت برخی از مفاسد است و باید تغییر کند یا ابطال شود.

وی در مورد قانون بررسی اموال نامشروع مدیران و رد این اموال گفت: این اقدام هم جزو مطالبات دیده بان شفافیت و عدالت بوده است. ما از مجلس خواستیم تا این قانون تصویب شود و عزیزان ما در مجلس هم به صورت جدی به دنبال این موضوع هستند.

نوری ادامه داد : ما پی گیر اصلاح قوانینی هستیم که تعارض منافع ایجاد می کند. با مرکز پژوهش های مجلس وارد تعامل شدیم و مطلب دیگر هم اصلاح ساختارهای فسادزا و زمینه ساز فساد است که آن هم از جمله مواردی است که دیده بان پی گیر ان است تا انشاء الله ریشه های فساد قطع شود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *