عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه گفت: دولت پالایشگاه نفت کرمانشاه را در یک حراج بهجای ۶۳هزار میلیارد ریال با قیمت ناچیز ۲۱۰میلیارد تومان به بخش خصوصی واگذار کرده است ؛ پرونده تخلف در واگذاری این پالایشگاه با تصویب مجلس به قوه قضائیه ارجاع شده است.
صفری نماینده مردم کرمانشاه در مجلس با بیان اینکه فروشندگان این مرکز با اعلام زیانده بودن پالایشگاه اقدام به فروش آن کردند تصریح کرد: بهمحض واگذاری به بخش خصوصی شاهد سوددهی فوقالعاده این پالایشگاه شدیم.شاید در شکل ظاهری فروش این پالایشگاه مشکل نداشته باشد اما در حقیقت واگذاری این سرمایه ملی و استانی به بخش خصوصی خیانت بزرگی به مردم استان کرمانشاه محسوب میشود.
وی ادامه داد: خریدار پالایشگاه بههیچوجه اهلیت مدیریتی ندارد زیرا ۱۰ درصد اقساطی را که باید در مرحله نخست پرداخت میکرد از بانک دی وام دریافت کرده است و بهطور قطع پشتوانه مالی برای اداره پالایشگاه ندارد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: مدیرعامل پالایشگاه کرمانشاه به طور سری و بدون اینکه نظر استاندار، نماینده ولی فقیه و مجمع نمایندگان استان را بداند اقدام به واگذاری پالایشگاه از طریق مناقصه کرده است .
احمد صفری گفت: اکنون کرمانشاه رتبه اول بیکاری را در کشور دارد و تنها سند این استان همین پالایشگاه است که به نوعی هویت این استان و مردمانش است و چوب حراج به هویت کرمانشاه زدن خیانت است.
عبدالرضا مصری دیگر نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در قیمتهای کارشناسی این پالایشگاه، اعداد عجیب و غریبی داده میشود که آدم احساس میکند یک رانت و یک جریان مشکوکی پشت پرده است بیان کرد: به طور مثال اگر بخواهند برق آنجا را از وزارت نیرو بگیرند، فقط انشعاب برق پالایشگاه، هم اکنون بالای ۵۰ میلیارد تومان هزینه آن است و زمین آنجا متری چند میلیون تومان قیمت دارد که در قیمت کارشناسی اعلامی، حداکثر متری دویست هزار تومن اعلام شده است.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه ادامه داد: بیش از ۵۰ میلیارد تومان امکانات در انبار شامل ژانراتور و ماشین آلات آن قرار دارد و قیمت آهن قراضههای آنجا از قیمت اعلامی بیشتر است.
وی افزود: در صورتیکه کسانی که در مزایده پالایشگاه کرمانشاه برنده اعلام شدند، برای یک کارخانه کوچک، دو برابر آن را از بانکهای کرمانشاه پول گرفتند و کل وام معوق شده است و حق نداشتند که اینها را به کسانی که معوق بانکی دارند، واگذار کنند زیرا ما با اهلیت کار داریم، نه کسانی که خریدارند.
رضا صالحی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه نیز با بیان سوابق روند واگذاری این پالایشگاه به بخش خصوصی گفت: روند خصوصی سازی پالایشگاه کرمانشاه از سال ۹۰ شروع شد . دولت، ۵۵ درصد از سهام پالایشگاه را در اختیار بانکها قرار داد که در سال ۹۳ این موضوع رد میشود و پالایشگاه به مالک اصلی خود بازگردانده میشود . در سال ۹۵ این پالایشگاه با مبلغ ۱۸۰ میلیارد تومان وارد روند واگذاری شده و شخصی که اهلیت ندارد و در حوزه شیر و لبنیات فعالیت دارد، پالایشگاه را به مبلغ ۲۱۰ میلیارد تومان خریداری کرد.
وی ادامه داد: اواخر دی ۹۷ بود که کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی اهلیت خریدار، نحوه قیمت گذاری و نحوه واگذاری پالایشگاه کرمانشاه را رد کرد و بعد از سه ماه، در صحن مجلس شورای اسلامی با رای موافق ۱۶۷ نفر از نمایندگان، پرونده واگذاری پالایشگاه کرمانشاه به قوه قضاییه ارجاع داده شد تا روند واگذاری و تخلفات آن از سوی این دستگاه اجرایی به عنوان مدعی العموم مورد بررسی قرار گیرد. با اینکه پنج ماه از این جریان میگذرد، قوه قضاییه در این خصوص سکوت کرده و هنوز مشخص نیست پرونده پالایشگاه کرمانشاه به کدام شعبه ارجاع داده شده است.
پالایشگاه نفت کرمانشاه در سال ۱۳۰۱ با ظرفیت روزانه ۲ هزار بشکه به بهرهبرداری رسید. این پالایشگاه بهلحاظ قدمت دومین پالایشگاه ایران است.
منبع: تسنیم