۳تحقیق و تفحصی که قرار بود از وزارت بهداشت و معاونتهای آن انجام بگیرد، منتفی شده است.
محمدنعیم امینیفرد، عضو کمیسیون بهداشت مجلس در اینباره گفت: پس از بررسی موضوع مطروحه در نهایت براساس ماده ۲۰۴ آییننامه داخلی و پس از ارجاع پاسخهای واصله از دستگاههای مورد نظر به کمیتههای مربوطه و بررسیهای انجام شده نهایتاً اعضای کمیسیون به موضوع طرح تفحص، رأی منفی دادند.
وی افزود: در ۳ موضوع مورد بحث یعنی نحوه اختصاص و توزیع منابع در طرح تحول سلامت، نحوه اجرای طرح نظام سلامت و عملکرد سازمان غذا و دارو، با حضور معاونان وزارت بهداشت و نمایندگان بررسیهای لازم انجام شده است.
امینیفرد خاطرنشان کرد: تحقیق و تفحصها، نخستین بار ۲۹تیرماه ۹۵ کلید خورد و چندین بار دیگر هم مطرح شد و به اصرار برخی منتقدان، جلسات متعددی برگزار شد.سخنگوی کمیسیون بهداشت درباره جزئیات جلسه دیروز کمیسیون بهداشت گفت: بهطور تخصصی و غیرعلنی جلسهای برگزار شد و کمیتههایی که از طرف کمیسیون مأمور شده بودند، گزارشهای خود را اعلام کردند.
وی افزود: مخالفان و موافقان صحبت کردند و با انجام رأیگیری، نتیجه این شد که براساس اجرای ماده ۲۰۴ آییننامه داخلی پس از ارجاع پاسخهای واصله از دستگاههای مورد نظر به کمیسیونهای مربوطه و طرح تفحص از این ۳ موضوع با اکثریت آرا به جریان نیفتد. با این حال، امینیفرد گفت: اگر احدی از درخواستکنندگان طرح تفحص همچنان اصرار داشته باشند و ضرورتی به انجام طرح تحقیق و تفحص ببینند، حتماً در جلسه علنی مجلس مطرح خواهند کرد که در آن صورت مقامات وزارت بهداشت و شخص وزیر هم موظف هستند که پاسخگوی عملکرد خود باشند.
محورهای تحقیق و تفحص از سازمان غذاودارو
اگرچه کمیسیون بهداشت به طرح تحقیق و تفحص از سازمان غذاودارو روی خوش نشان نداد اما بهنظر میرسد حامیان این طرح، در صحن علنی مجلس درخواست خود را مطرح کنند. عدمشفافیت در واردات دارویی، ادعاهایی درباره فرار مالیاتی و عدمپرداخت عوارض گمرکی در برابر داروهای مالیاتی، تغییر قیمت و کاهش شیرخشک در قبل و بعد از طرح تحول سلامت، عدمشفافیت یارانه برای داروهای خاص و شرکتهای تولیدی، ضربه به شرکتهای تولیدی داخلی کشور به بهانههای تولید تحت لیسانس که منجر به تعطیلی و غیرفعال شدن برخی شرکتهای دارویی شده و نکات دیگری از این دست، مواردی است که به گفته سخنگوی کمیسیون بهداشت در این تحقیق و تفحص مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
منبع: همشهری