در هر جامعهای، یکسری موضوعات و مسائل به دلایلِ نامشخص در یک بازه زمانی مطرح میشود و گاهی اوقات بدون رسیدن به نقطه مورد هدف و نتیجه مطلوب به فراموشی سپرده میشود.
مباحث مربوط به حقوقهای نجومی نیز از آن دسته موضوعاتی است که چند صباحی در جامعه مطرح شد و بعد از مدتی که سران قوا و نمایندگان مجلس و عدهای موضع خودشان را در مقابل حقوقهای نجومی مطرح کردند، به گَردِ نسیان تبدیل شد و با توجه به تأکید مقام معظم رهبری درخصوص برخورد با این مقوله، چندان هم متولیان امر در این خصوص برخوردی نکردند و اطلاعات درست و جامع و کاملی را به مردم ارائه ندادند.
این موضوع که بحث حقوق های نجومی از چه تاریخ و دوره ای آغاز شد و نقطه پایانیِ این مسأله کجا بود هنوز بر کسی روشن نیست و اطلاعات درستی داده نشده و پیگیریهای این موضوع با وجود تأکید مقام معظم رهبری در برخورد با کسانی که حقوقهای نجومی گرفتهاند هنوز انجام نشده است که انتظار میرود و امیدواریم تا به پایان رسیدنِ سال، متولیان امر و مسؤولان ذیربطی که در این خصوص مسؤولیتی دارند این موضوع را برای مردم کاملاً روشن سازند و به نوعی شاهد این باشیم که یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری و خواسته مردم روی زمین نمانده و این مهم، عملی و اجرا گردیده است.
اما این روزها در کنار این موضوعِ اهم، با نزدیک شدن به ایام انتخابات ریاستجمهوری و شورای اسلامی شهر و روستاها، شاهد پدیده دیگری به نام درآمدهای نجومی هستیم.
درآمدهای نجومی در بین یک افراد خاص و گروههای خاص در حال شکل گرفتن است و چون عامه مردم درگیر این موضوعات نمیشوند و درگیر مسائل خودشان هستند، با سرعت بیشتری در حال شکلگیری و تجمع هر چه بیشتر است.
در وهله ابتدایی، این مسأله قابل توجه است که درآمدهای نجومی به چه شکل و از چه راههایی به دست میآید؟
آنچه که در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در کلانشهرها حائز اهمیت است در واقع لیستهای انتخاباتی است که در تهران و اکثر کلانشهرهای کشور حرف اول و آخر را میزند و اینکه تعداد زیادی از گروهها و احزاب و جبهههای انتخاباتی بسیار فعالانه در آن حضور دارند.
دیده شده که افراد برای ورود به این لیستهای اول، دوم، سوم و گاهاً چهارم که متعلق به جناح خاص و گروه خاصی میباشد، باید مبالغ بسیار زیادی را هزینه کنند؛ حال این درآمدزایی نصیب گروه خاصی میشود و در این بین هم افراد خاص از آن برخوردار خواهند شد و درواقع، گروهها و دستههایی ویژه به این شکل کسب درآمدهای نجومی خواهند کرد.
بعضی افراد هم برای ورود کسانی که میخواهند در لیستهای خاص قرار بگیرند، رایزنیهایی ویژه انجام میدهند و با کسبِ مبالغ هنگفتی که از این افراد دریافت میکنند؛ آنها را در لیستهای خاص قرار میدهند.
صدالبته که قصد این مقال بر این پایه استوار نیست که بخواهد اسم افراد خاصی را به میان بیاورد اما نکته حائز اهمیت این است که افرادی که درگیر کسب درآمدهای نجومی در ایام انتخابات هستند از چه شکلهای مختلف و راههای گوناگون به کسب این درآمدها روی میآورند!
افرادی که از طریقِ رایزنی و لابیهای متعدد، برای ورود افرادی که تمکن مالی بسیار زیادی دارند آنها را در لیستهای خاص قرار میدهند که گاهاً دیده شده که افراد برای ورود در یک لیست بسیار شاخص، حاضرند مبلغ ۲-۳ میلیارد تومان هزینه کنند.
با توجه به این موضوع که در شرایط حاضر از حقوقهای نجومی به آرامی عبور کردیم و به درآمدهای نجومی رسیدیم؛ عزم جدی از سوی مسؤولان ذیربط را میطلبد تا با این روش و مقوله، برخورد شود.
روشی که افراد بسیاری در کشور در ایام انتخابات، از این طریق کسب درآمد میکنند و با تأثیرگذاری بر چهرههای مطرح، سود هنگفتی به جیب میزنند.
بیشک شایسته کشور ولایتمدار ایران نیست، از کنار مسائل مهمی چون حقوقها و درآمدهای نجومی به آسانی عبور شود و اندیشه و تفکر مردانی را میطلبد تا در برابر اینگونه کژرویها، استقامت و پایداری صورت بگیرد و سزاوار است که در اینخصوص، وزارت کشور و وزارت اطلاعات و دادستانی و اطلاعات سپاه به طور جدی به این مقوله زشت و ناپسند ورود کرده و سوءاستفادهکنندگان از این امر را جهت برخورد به مقامات قضایی تحویل دهند.
وزارت کشور موظف است کسانیکه از طریق کمیسیون ماده ۱۰ احزاب مجوز حزب و جبهه گرفتهاند و اگر به این موضوع ورود کردند مجوز فعالیت آنان را لغو کند و از انجام فعالیتهای حزبی و جبههای محروم نماید تا با قراردادن افراد در لیستهای خاص، کسب درآمد ننمایند.
درپایان قابل ذکر است که هر چند این موضوع، مقولهای است که خیلی بد جا افتاده و افرادی هم تأکید و سفارششان به رأی دادن به لیست خواهد بود؛ بیعدالتی محض است که با روی کار آمدنِ افرادی با رایزنیهای خاص، حقِ افراد توانمند و متخصصی که شایسته حضور در شورا را دارند، ضایع شود.
عباس هادی افروز
نوآوران