منو

باید برای رشوه گیری در ادارات فکری کرد

رییس پیشین دیوان محاسبات کشور از صدور دادخواست و تشکیل ۲۵ پرونده درمورد حقوق های نامتعارف در هیات های مستشاری این دیوان خبر داد و گفت: احکام آنها در روزهای آینده صادر می شود. به گزارش ایرنا، امین حسین رحیمی روز دوشنبه در مراسم تودیع خود و معارفه عادل آذر رییس جدید دیوان محاسبات کشور افزود: در چهار سال گذشته پرونده و احکامی در دیوان محاسبات تشکیل و صادر شده که در سال های گذشته بی نظیر بوده است اما متاسفانه بنده ملاحظاتی داشتم که نباید این احکام رسانه ای شده تا کام مردم تلخ شود ولی امروز به این نتیجه رسیده ام که کار اشتباهی بوده است. وی به عادل آذر رییس جدید دیوان محاسبات پیشنهاد کرد که برای این دیوان سخنگو انتخاب کند تا مردم از احکام آن با خبر شوند. تمامی برخوردها با متخلفین باید رسانه ای شده و اطلاع رسانی شود ولی متاسفانه این کار طی سال های گذشته انجام نمی شد. رییس پیشین دیوان محاسبات یادآور شد: در این زمینه انتقادی از طرف برخی نمایندگان و مسئولان به دیوان محاسبات و سازمان بارزسی کل کشور شده که غیرمنصفانه است و باید بگویم ۲۵ پرونده در روزهای اخیر و پس از افشای فیش های حقوق های نامتعارف تشکیل و پرونده آنها پس از تنظیم دادخواست از سوی دادستان دیوان در هیات های مستشاری در حال رسیدگی و صدور رای است. رحیمی خطاب به عادل آذر اظهار داشت: بار سنگینی بر عهده مدیران دیوان محاسبات قرار گرفته است و امیدوارم که در دوره جدید اقدامات بسیار خوبی نیز انجام شود.

کمیته پیشگیری از تخلفات در دیوان محاسبات تشکیل شد

رییس پیشین دیوان محاسبات در ادامه سخنان خود به ارایه گزارشی از عملکرد خود در دوره مسئولیتش پرداخت و گفت: در این مدت سعی کردیم دیوان محاسبات در توسعه کشور موثر باشد. رحیمی افزود: یعنی تلاش شده به جای تهیه گزارش و پرونده به دنبال پیشگیری از تخلف باشیم و کمیته ای در این زمینه تشکیل شد. وی یادآور شد: سعی کردیم در این کمیته اگر مدیری می خواهد برای کشور کار کند آموزش های لازم را ببیند تا نگرانی از بابت دیوان محاسبات نداشته باشد. رحیمی با بیان این که دستگاه های اجرایی معمولا فکر می کنند دیوان محاسبات ترمز قطار کشور است، گفت: از طرفی هم به مدیرانی که قصد تخلف داشتند تذکر داده ایم که باید با سیستم های نظارت داخلی و دیوان محاسبات هماهنگ باشند و این بدین معنی نیست که در برخورد با تخلفات کوتاهی شده باشد. رییس پیشین دیوان محاسبات یکی دیگر از مهم ترین وظایف دیوان محاسبات را تهیه گزارش تفریغ بودجه دانست و اظهارداشت: تمامی گزارش های تفریغ بودجه چهار سال گذشته در سایت دیوان محاسبات وجود دارد و در این گزارش ها تمامی تخلفات گفته شده و خبرنگاران می توانستند به جای مراجعه به من با مطالعه گزارش دیوان موارد مورد نظر خود را به دست آورند. رحیمی یکی از ایرادات بودجه ریزی کشور را غیر عملیاتی بودن آن دانست و ادامه داد: ما در گزارشی به دولت اعلام کردیم که افزایش بودجه جاری کشور تهدیدی برای کشور است چون از سال ۹۰ تا ۹۴ بودجه جاری کشور دو برابر شده و به دهمین دلیل پولی برای کارهای عمرانی نخواهد ماند. وی اظهارداشت: یکی از علت های مهم فیش های حقوقی نامتعارف بودجه زیادی است که در اختیار دستگاه ها قرار دارد و اگر پول به اندازه دراختیار دستگاه ها قرار گیرد دیگر کار خلافی صورت نخواهد گرفت. وی ادامه داد دولت در سال آینده باید بودجه ریزی عملیاتی داشته باشد.

از سال ۹۰ تاکنون به ۳۲۲ پرونده تخلفات مدیران رسیدگی شده است

رییس پیشین دیوان محاسبات با انتقاد از برخی از نمایندگان و مسئولینی که درباره عملکرد دستگاه های نظارتی در فیش های نامتعارف انتقاد کرده بودند، گفت: کار دیوان محاسبات نظارت بر بودجه پس از خرج است. یعنی پول زمانی که هزینه شد آن وقت دیوان محاسبات بر عملکرد دستگاه ها نظارت می کند. رحیمی ادامه داد در طی سال های گذشته یعنی از سال ۹۰ تا کنون ۳۲۲ پرونده درباره تخلفات مدیران تهیه و به پرونده ها آنها رسیدگی شده است. دیوان محاسبات از سال ۹۲ که قانون فوق العاده خاص تصویب شد به دستگاه اعلام کرد که نباید این قانون مبنای وام و اضافه کار قرار گیرد و از سال ۹۲ گفته ایم که پرونده های مختلفی در این زمینه تشکیل داده و برخورد کرده ایم. رحیمی خاطرنشان کرد: بانک رفاه و شهرداری ها و نهاد های غیردولتی زیر مجموعه دیوان محاسبات نیست و بر اساس تفسیر شورای نگهبان این دیوان تنها می تواند بر دستگاه های اجرایی نظارت کنیم. وی در عین حال تاکید کرد که باید بررسی دخل و خرج دستگاه ها به روز باشد یعنی دیوان محاسبات باید هر سه ماه دخل و خرج دستگاه ها را بررسی و سپس گواهی برای سه ماهه آینده صادر کند. وی خطاب به محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تاکید کرد: ما پیش از این نیز گفتیم که وقتی درصدی از حقوق و کارکنان اجرایی افزایش پیدا می کند آن کسی که بیشتر دریافت می کند افزایش حقوق بیشتری خواهد داشت تا آنکه کمتر دریافت می کند و این باعث افزایش طبقات دریافتی می شود.

باید درباره رشوه گیری در ادارات فکری کرد

رییس پیشین دیوان محاسبات با بیان این که در پرونده فیش های حقوقی فساد زیادی رخ نداده است، گفت: بسیاری در موضوع فیش های حقوقی قانونی انجام شده و تعداد بسیار کمی از این افراد از قانون سوء استفاده کرده اند اما باید درباره رشوه گیری در ادارات که بسیار زیاد است نیز فکری کرد. رحیمی از رسانه ها خواست که به موضوع فسادها وارد شده و زوایای آن را به طور کامل روشن کنند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0