محمود صادقی، نماینده تهران در گفتگویی از سه پرونده محمود احمدینژاد در دیوان محاسبات سخن گفته که اتفاقا احکام آنها نیز علیه رییسجمهور سابق صادر شده اما اجرا نمیشود! به گفته او قرار است نمایندگان مجلس این موضوع را پیگیری کنند.
بخشی از اظهارات وی را به نقل از روزنامه اعتماد در ادامه بخوانید؛
* موضع اصلاحطلبان درباره حقوق های نجومی این است که این پدیده منفی در دولت بود و امیدواریم که برخورد مناسبی با آن صورت بگیرد که خوشبختانه این برخوردها هم آغاز شده است. من معتقد هستم وقتی فسادهای کلان سه هزارمیلیاردی، ١٠ هزار میلیاردی، دو میلیارد دلاری را داشتیم و هنوز قوه قضاییه واکنش قضایی مناسبی به آنها نداشته است به دنبال آن اینطور مسائل را باید عادی بدانیم. وقتی فسادها و ارقام کلان مطرح میشود و جامعه هیچ گونه اقدام موثر و عملی علیه آنها نمیبیند طبیعی است که فسادهایی در قالب ارقام این فیشهای حقوقی خیلی خرد و کوچک به نظر برسد. به اعتقاد من آسیبی که این برخوردهای ضعیف در گذشته داشته این است که قبح فساد را متاسفانه از بین برده است. در آن زمان پروندههای زیادی تشکیل شد که رسیدگی نشدند؛ از جمله در دیوان محاسبات تعداد زیادی پرونده تشکیل شده رای هم صادر شده است اما اجرا نمیشود.
*مثلا در مورد رییسجمهور سابق آقای محمود احمدینژاد سه پرونده در دیوان محاسبات تشکیل شده است و رای هم صادر شده است اما اجرا نمیشود.
*{در پاسخ به این سوال که چه مانعی برای اجرای این احکام وجود دارد؟}: باید از مراجع ذی ربط بپرسید که چرا این احکام اجرا نمیشود. البته ما حتما از طریق مجلس آن را دنبال خواهیم کرد.
*ما فراکسیونی را تشکیل دادیم تحت عنوان «شفافسازی و سالمسازی اقتصاد و انضباط مالی»که یکی از محورهای اصلی ٢۴گانه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی نیز هست. ما در قالب این فراکسیون دنبال میکنیم که اولا درباره عملکردهای گذشته شفافسازی شود و قصورها و تقصیرهایی که در این زمینه اتفاق افتاده را معلوم میکنیم و ثانیا زمینههای شکلگیری این مفاسد را شناسایی کنیم و راههای برطرف کردن آن را پیشنهاد میدهیم. اتفاقا بحثی که من درباره نحوه برخورد با حقوقهای نجومی دارم این است که برخورد با موارد یک اقدام است که باید انجام بگیرد اما مهمتر از آن اصلاح فرآیندهایی است که منجر به بروز فساد میشود.
*{در پاسخ به این سوال که به طور مشخص در مورد پرونده احمدینژاد قصور در کدام دستگاه صورت گرفته است؟}: ببینید ما دیوان محاسبات را داریم که خوشبختانه بدنه دیوان محاسبات یعنی مستشاران و دادستان فعلی به وظایف خودشان در حد زیادی عمل کردهاند اما در قسمت بعدی که دادخواست و رای صادر میشود و باید به مرحله اجرا برسد در واقع این موضوع با مشکل مواجه میشود.