منو

روزنامه تایمز روز شنبه در گزارشی با افشای تعدیل مواضع لندن در مفاد بیانیه نشست بین المللی مبارزه با فساد، که قرار است هفته جاری درلندن برگزار شود، از بی رغبتی رهبران جهانی برای شرکت در این اجلاس خبر داد.

تایمز در این گزارش با اشاره به پیش نویس بیانیه نشست مبارزه با فساد که آن را به دست آورده است، نوشت: در این پیش نویس تعهداتی نظیر مبارزه با فرار مالیاتی، برخورد با دلالان پولشویی و تاکید بر شفافیت شرکت های ثبت شده در گریزگاه های مالیاتی تعدیل یافته است.

این روزنامه افزود: بخشی که در آن عنوان شده بود «مفسدین مالیاتی از هیچ مصونیتی برخوردار نبوده» و «ما تلاش می کنیم تا تجارت و سفر را برای آنها دشوارتر کنیم» در آخرین نسخه حذف شده است.

تایمز ادامه داد: در این نسخه همچنین بخشی که در آن از دولت ها خواسته شده بود تا با شرکت های فاسد همکاری نکنند نیز حذف گردیده است.

این روزنامه انگلیسی افزود: کلیدی ترین بخش این بیانیه که مربوط به علنی ساختن اطلاعات شرکت های ثبت شده در گریزگاه های مالیاتی بود، محدود به دسترسی آژانس های اعمال قانون و سازمان هایی که نیازمند این قبیل اطلاعات هستند شده است.

تایمز نوشت: همچنین اقدامات حرفه ای رسانه ای برای افشای فساد مالیاتی در آخرین نسخه این بیانیه به چشم نمی خورد؛ ضمن آنکه بخشی که در آن از کشورها خواسته شده بود تا با شرکت ها، وکلا، حسابداران و سازمان هایی که فساد مالیاتی را تسهیل و یا با آن مدارا می کنند برخورد شود، به برخورد با «شمار اندکی از شرکت ها، وکلا، حسابداران و سازمان هایی که فساد مالیاتی را تسهیل و یا با آن مدارا می کنند» تعدیل یافته است.

این عقب نشینی بی تردید خشم کمپین هایی را که از سال گذشته مشغول تدارک برگزاری نشست بین المللی مبارزه با فساد در لندن بوده اند را بر می انگیزد.

این روزنامه با بیان اینکه «بیش از ۴۰ کشور برای شرکت در این نشست دعوت شده اند»، افزود: با این حال داونینگ استریت (دفتر نخست وزیری) هنوز تائید نکرده که چه کشورهایی در این نشست شرکت خواهند کرد؛ ضمن آنکه گفته می شود برخی از کشورها خواستار اعمال تغییرات اساسی در پیش نویس مفاد بیانیه شده اند.

تایمز نوشت: روسیه گفته است که هیاتی را به ریاست ‘ اولگ سیرومولوتو’ معاون وزیر خارجه این کشور راهی لندن خواهد کرد. وزیر خارجه این کشور نیز گفته است: تصمیمات گرفته شده در این نشست برای مبارزه با فساد مالیاتی سودمندخواهد بود به شرط اینکه تحکم آمیز نباشد.

این روزنامه افزود: «چیدو دان» از موسسه گلوبال ویتنس نیز گفته است: این یک فرصت واقعی برای ارزیابی تمایل دولت ها به مبارزه با فساد مالیاتی است. سخنگوی موسسه بین المللی ترانسپارنسی نیز گفت: تعهد کشورهای کمتری به یک بیانیه قوی بهتر از تعهد شمار زیادی از کشورها به یک بیانیه ضعیف است.

تایمز نوشت: یک سخنگوی دولت انگلیس نیز گفته است: نشست لندن اولین نشستی است که در آن کشورهای جهان گردهم آمده و سیاست های مبارزه با فساد مالیاتی را تنظیم می کنند. ما می خواهیم که مبارزه با فساد مالیاتی در صدر اولویت های بین المللی قرار گیرد.

این نشست بین المللی در لندن در حالی برگزار می شود که نشت اخیر میلیون ها اسناد شرکت حقوقی پانامایی ‘موساک فونسکا’

موسوم به ‘اوراق پاناما’، حساسیت افکار عمومی و کشورهای جهان در مورد گریزگاه های مالیاتی و گستره فساد مالی در اشکال مختلفش از جمله پولشویی و فرارمالیاتی بشدت افزایش یافته است.

اسناد یاد شده نشان می دهد چگونه برخی از ثروتمندترین و قدرتمندترین افراد جهان دارایی هایشان را در کشورهایی که گریزگاه های مالیاتی شناخته می شوند به اشکال مختلف از جمله با تاسیس شرکت های صوری پنهان کرده اند.

در این اسناد نام بیش از ۲۰۰ هزار شرکت و بنیاد صوری فاش شده است که برای گریز از مالیات در نقاط مختلف جهان بر پا شده‌اند.

براساس گزارش‌های منتشر شده در میان این افراد نام سه نماینده پیشین پارلمانی حزب محافظه‌کار و نام شش تن دیگر از نماینده مجلس اعیان انگلیس دیده می‌شود.

سه سیاستمدار انگلیسی که تاکنون نامشان در ارتباط با این اسناد مطرح شده لرد ‘اشکرافت’، ‘بارونس شارپلز’ از مجلس اعیان و ‘مایکل میتز’، نماینده سابق پارلمان از حزب محافظه‌کار هستند.

علاوه بر این نمایندگان پارلمان، شماری از کمک‌کنندگان مالی به احزاب سیاسی انگلیس نیز دارای حساب‌های برون‌مرزی بوده‌اند.

در همین حال به گزارش منابع انگلیسی عامل نشت ‘اوراق پاناما’ که ناشناخته مانده، برای نخستین‌بار سکوتش را شکسته است و گفته است که اگر به او مصونیت قضایی داده شود، حاضر است با نهادهای قضایی همکاری کند تا متخلفان پی‌گرد شوند.

این فرد با نام مستعار ‘جان دو’ در یک بیانیه ۱۸۰۰ کلمه‌ای مدعی شده که هیچ‌گاه برای دستگاه‌های جاسوسی یا دیگر نهادهای دولتی کار نکرده است.

نویسنده این بیانیه با عنوان ‘انقلاب، دیجیتالی می‌شود’، نوشته است: ‘بانک‌ها، وضع‌کنندگان مقررات مالی و دستگاه‌های مالیاتی، کم گذاشته‌اند. تصمیم‌هایی گرفته شده است که چشم بر ثروتمندان می‌بندد و به جای آن، مو از ماست شهروندانی کشیده است که درآمد کم یا متوسط دارند.’

وی عنوان کرده است: ‘ من حاضر ام تا جایی که می‌توانم با نهادهای قانونی همکاری کنم. اما افشاگران مشروع که خطاهای غیرقابل‌انکاری را فاش می‌کنند، چه از درون حکومت‌ها باشند و چه از بیرون، سزاوار مصونیت از مجازات هستند.’

به نوشته گاردین، در حدود ۳۷۰ خبرنگار از یک صد سازمان خبری در ۸۰ کشور جهان، برای تجزیه تحلیل اسناد شرکت حقوقی موساک فونسکا که بیش از یازده میلیون سند هستند و اعتبارسنجی آنها کار کرده اند.

به نوشته این روزنامه، این اسناد را روزنامه آلمانی ‘زوددویچه سایتونگ’ به دست آورده و آنها را در اختیار ‘کنسرسیوم بین المللی روزنامه نگاران تحقیقی (ICIJ)’ قرار داده است.

منبع: ایرنا

didebanSH

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0