منو

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از عملکرد بانک مرکزی در حل نکردن مشکلات موسسات غیرمجاز گفت: سپاه با ورود به موضوع موسسه ثامن الحجج، نشان داد که حل مشکلات موسسات غیرمجاز ظرف چند هفته مقدور است.

جلسه1

احمد توکلی عصر امروز در جلسه ماهانه دیده بان شفافیت و عدالت که با محوریت قوانین مرتبط با شفافیت ولی غیر رایج در دفتر این موسسه برگزار شد، با اشاره به اظهارات موسی الرضا ثروتی سخنران این نشست درخصوص موضوع ثامن الحجج و مشکلات موجود در این زمینه گفت: واقعاً  عملکرد بانک مرکزی در این زمینه جای تاسف دارد.

وی در همین زمینه خبر خوشی اعلام کرد و گفت: موسسه ثامن الحجج را ظرف ۱۵ روز با بانک انصار ادغام و روز نیمه شعبان اعلام کردند که پول همه مردم را خواهیم داد.

رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت افزود: وقتی سپرده گذاران حتی می گفتند ما سه میلیارد تومان از پولمان را می خواهیم، می گفتند می دهیم. مردم وقتی مطمئن شدند که پولشان داده  می شود پولها را برمی گرداندند.

توکلی با بیان اینکه دخل و خرج بانک انصار در حال مثبت شدن است، گفت: چرا سپاه می تواند کاری بکند که بانک مرکزی نمی تواند؟

وی با بیان اینکه قرار است اینجانب بازدیدی از آنجا داشته باشم و در همین زمینه گزارشی به مطبوعات خواهم داد، افزود: فردی که مسئول این کار شد آدم درستی است. به خدا، پیغمبر و معنویات توجه دارد. با همین اعتقاد جلوی خطر رفتند و نتیجه گرفتند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مسئول این کار گفت ربا نجس است و نباید بگیریم که به وی می گفتند وضع خراب می شود اما وی آن را قبول نداشت.چون به خدا توکل کردند نتیجه گرفتند.

توکلی در ادامه با اشاره به انتقادات ثروتی از مجلس شورای اسلامی گفت:همین مجلس دهم که وضعش زیاد خوب نیست و به نسبت مجالس قبلی جزء مجالس مثبت نیست، اما در جهت مبارزه با فساد چند کار بزرگ انجام داد.

وی افزود: مجلس مصوب کرد که عموم مردم به حقوق مقامات، مدیران و روسا دسترسی داشته باشند. برخط و قبل از پرداخت باید فیش حقوقی آنها منتشر شود.

رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت افزود: وقتی این مصوبه از کمیسیون تلفیق در حال ارسال به صحن مجلس بود، برخی تلاش کردند کلمه “و عموم مردم” را از این مصوبه حذف کردند. اما وقتی ما متوجه شدیم آن را پیگیری کردیم . اعلام شد که اشتباهی و اتفاقی این عبارت حذف شد.

توکلی گفت: در نهایت این مصوبه در مجلس مصوب شد و در حال پیگیری هستیم تا اجرایی شود.

وی با بیان اینکه مبارزه کردن یک حق است، تاکید کرد: اگر هیچ نتیجه ای نگیریم باز باید وظیفه خود را انجام دهیم. باید خود را به مقاومت و ایستادگی دعوت کنیم و موفق خواهیم شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام انتشار علنی محاکمات را یکی دیگر از مصوبات خوب همین مجلس دهم دانست و گفت: امیدواریم این مصوبه هم اجرایی شود که در حال پیگیری آن هستیم.

توکلی افزود: در نامه ای که از طرف دیده بان شفافیت و عدالت در این زمینه نوشتیم درجلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام برخی از اعضای شورای نگهبان که مخالف افشای شفاف محاکمات علنی بودند مثل آقای جنتی اما در مجمع نظر مثبت داشتند. یعنی در موضع شورای نگهبانی خود نظر مخالف داشته اما درموضع مصلحت کشور نظر مثبت داشتند.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بخش دیگری از اظهارات ثروتی درخصوص حل‏ معضلات‏ نظام‏ که‏ از طرق‏ عادی‏ قابل‏ حل‏ نیست‏، از طریق‏ مجمع تشخیص‏ مصلحت‏ نظام‏ و طرح این سوال که جایگاه مجمع چیست و چقدر توانسته موفق عمل کند، گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام از گسترش کار در حال برگشت به تمرکز کار است. رهبری دستور دادند که نظارت بر اجرای سیاست های کلی از شکل قبلی خود خارج شود و به جمعی که خود مجمع انتخاب می کند سپرده شود.

رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت افزود: خوشحال هستم که بگویم مجمع تشخیص به جای بررسی ۷۷۰ مورد سیاست های کلی در ۳۹ موضوع، می خواهد متمرکز شود بر روی چند مورد. ولی اگر این چند مورد انجام شود خیلی اثر می کند.

توکلی در ادامه سخنان خود با اشاره به اظهارات آرش کبیری فعال مبارزه با فساد که در این نشست از وی تقدیر شد، مبنی بر اینکه “مسیر قانون جواب می دهد”، گفت: ما در مسیر قانون جواب گرفتیم. دیده بان هر اقدامی کرد جواب مثبت گرفت.

وی با بیان اینکه دولت در مجموع مثبت است، تصریح کرد: اگرچه ما از دولت گله داریم اما وقتی به جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نامه می نویسیم، وی توجه می کند، دستور می دهد و پیگیری می کند. ما به نتیجه کامل می رسیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین به اظهارات کبیری درخصوص دروغ بودن اعطای ۶۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به مردم که از سوی سیف رئیس کل بانک مرکزی اعلام شد، اشاره کرد و گفت: درمجلسی که اینجانب حضور داشتم گزارش دادند. اینجانب به مسئول بانک مرکزی گفتم که شما چقدر از تسهیلاتی که هر سال می دهید، تبدیل معوقات به تسهیلات جدید است.

توکلی افزود:  به شرکتی که ۱۰۰ میلیارد بدهکار است ۱۱۰ میلیارد تومان وام جدید می دهند که ۱۰۰ میلیارد آن بابت بدهی و ۱۰ میلیارد تومان هم سود می گیرند. هیچ پولی نمی دهند اما در ستون پرداخت تسهیلات ۱۱۰ میلیارد تومان اضافه می شود و در کاهش معوقات ۱۱۰ میلیارد کم می شود. این خیانت در عمل است.

وی افزود: اینجانب از آن فرد سوال کردم که بگویید چقدر است که در جواب گفت آمار نداریم اما در نهایت گفت ۷۰ درصد سپرده ها اینگونه است.

توکلی تاکید کرد: بنابراین مسئولین وقتی اعلام می کنند ک این مقدار تسهیلات دادیم یعنی ۷۰ درصد آن پوچ و دروغ است. اگر صدق و راستگویی در کار باشد کارها درست می شود. ولی اگر دروغ در کار باشد نتیجه گرفته نمی شود.

وی تاکید کرد: با همین دولت و مجلس می توان کار کرد و ما هم در حال کار کردن با آنها هستیم. اما گاهی وقت ها عیب های همدیگر را می بینیم و نصیحت می کنیم.

رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت در پایان به این جمله کبیری اشاره کرد که اگر مردم بخواهند می توان کار انجام داد، گفت: این جمله بسیار زیبایی است که باید به ان توجه داشت.

توکلی همچنین در ابتدای سخنان خود با اشاره به شکایت دیده بان شفافیت و عدالت از وزیر راه و شهرسازی گفت: طبق ماده ۲۷۴ قانون مالیت های مستقیم اگر مقامات از انجام تکالیف خود امتناع کنند مجرم شناخته می شوند.

وی افزود: دیده بان شفافیت و عدالت درخصوص راه اندازی نشدن “سامانه ملی املاک و اسکان کشور” به وزیر راه نامه نوشت و خواستار اجرای این قانون شد اما ایشان پاسخ بی رطی دادند که ما از ایشان شکایت کردیم.

پیش از سخنان توکلی از آرش کبیری به عنوان یک کارآفرین و برگزیده حامی شفافیت و عدالت با اهدا لوحی تقدیر و تشکر شد.

تقدیر

کبیری که گرفتار تخلفات بانکی شد و با گرفتن سودهای زیاد، وی حتی کارخانه خود را از دست داده بود در این جلسه با انتقاد از ربا و  اقتصاد غلط در کشور گفت: فقر، مشکلات اقتصادی و بدبختی در کشور ناشی از ربا در بانک هاست.

وی افزود: چند شب پیش سیف رئیس کل بانک مرکزی در یک برنامه تلویزییون اعلام کرد ۶۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات دادیم. این یک دروغ است و به جرأت می توان گفت ۶۰۰ هزار میلیارد تومان فقط تمدید تسهیلات بود.

این کارآفرین گفت: برای مبارزه با ربا در بانک ها گروهی درست کردیم و به تولیدکنندگان کمک می کنیم تا حق و حقوق خود را بگیرند.

کبیری با بیان اینکه بانک ها دامنه  قدرت و نفوذ گسترده دارند، گفت: آنها حتی در مجلس و قوه قضائیه هم هستند.

وی تاکید کرد: اگر مردم بخواهند می توانند کاری را انجام دهند. ربا قابل حذف است و می توان حق مردم را گرفت. ما کمپین حذف ربا درست کردیم و اقداماتی در این زمینه انجام دادیم.

جلسه ماهانه دیده‌بان شفافیت و عدالت عصر امروز سه‌شنبه با محوریت “قوانین مرتبط با شفافیت ولی غیر رایج”  با حضور اعضای این موسسه و همچنین احمد توکلی رئیس هیئت‌مدیره سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت و موسی‌الرضا ثروتی نماینده سابق مجلس و مشاور تنقیح قوانین در مجلس شورای اسلامی برگزار شد که از آرش کبیری به عنوان برگزیده حامی شفافیت در اردیبهشت ماه تقدیر شد.

اظهارات ثروتی را اینجا ببینید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0