منو

مجلس2به گزارش داد، اخیرا در مجلس برای مراحل قانونگذاری از ورود یک طرح یا لایحه به مجلس تا رسیدگی به آن و تصویب نهایی و ارسال به شورای نگهبان و در نهایت ابلاغ به دولت، از طریق سامانه نرم افزاری انجام می شود.

با ورود این سامانه دیگر مراحل تصویب یک قانون از حالت سنتی و چاپ کاغذ خارج شده و کلیه کارها از طریق این سامانه انجام می شود.

خبرنگار داد به سراغ مسئولین مجلس و نمایندگان رفته و نظر آنها را راجع به سامانه نرم افزاری قانونگذاری و نظارت پرسیده است.

ثبت ۷۵ هزار ورود از طریق سامانه
مجید نصیر پور مدیرکل کمیسیونها، صحن و مشاورین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جریان قانونگذاری در قبل و بعد از انقلاب اسلامی با روش سنتی و چاپ بصورت کاغذی بود، گفت: با همکاری مرکز فناوری و معاونت قوانین مجلس سامانه قانونگذاری تعریف شده که شامل همه مراحل قانونگذاری از مرحله اولیه تا مرحله نهایی و تصویب و ابلاغ قانون به دولت از طریق سامانه ثبت و انجام می شود.

وی افزود: اولین کار با این سامانه در آذر ماه و هنگام بررسی لایحه بودجه سال ۹۷ در مجلس بوده که از زمان تحویل لایحه بودجه، تا تحویل به نمایندگان، ارجاع به کمیسیونها، طرح در صحن مجلس و ارجاع به شورای نگهبان از طریق سامانه انجام شده است.

به گفته نصیرپور در زمان بررسی بودجه ۹۷ در مجلس ۷۵ هزار ورود به سامانه ثبت شده است.

مدیرکل کمیسیونها، صحن و مشاورین مجلس شورای اسلامی با اشاره به مزایا و اهداف این طرح گفت:  کاهش مصرف کاغذ یکی از اولین فواید این طرح است. چاپ کاغذی طرح ها و لوایح یک اسراف بود که بعد از بررسی آن در مجلس عملا بدرد نمی خورد.

نصیرپور با بیان اینکه در حال حاضر اوراق چاپی کمتر از ۵۰ درصد رسیده است، افزود: ارائه پیشنهادات و نظرات نمایندگان از طریق همین سامانه انجام می شود که سرعت و دقت کار را افزایش می دهد. وی افزود: در واقع با ورود سامانه نرم افزاری کار تسهیل و تسریع شده و ضمن اینکه دقت در امر قانونگذاری را افزایش داده است.

وی در دسترس بودن مصوبات بعد از اتمام جلسات مجلس را از دیگر مزایای این طرح دانست و افزود: برنامه ریزی دقیقی شده تا انشاله در روزهای آینده همه طرح ها و لوایح از طریق سامانه نرم افزاری مجلس مطرح و بررسی شود.

وی گفت: ممارست و مداومت کار از سوی نمایندگان باعث تسهیل در استفاده از این سامانه خواهد شد.

عبدالغفور ایران نژاد نماینده چابهار، کنارک و نیکشهر در مجلس شورای اسلامی نیر با استقبال از سامانه نرم افزاری مجلس، گفت: طرح خوبی است. با استفاده از این سامانه نمایندگان می توانند به سوابق یک طرح یا لایحه دسترسی پیدا کنند.

وی افزود: این سامانه چون جدیدا وارد عرصه کاری نمایندگان شده است، استفاده بهتر و بهینه از آن نیاز به ممارست و گذر زمان دارد.

سید کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا هم معتقد است این طرح مزایا و معایبی دارد.

وی در دسترس یودن را یکی از مزایای آن ذکر کرد و گفت: از آنجا که مراحل کار با سیستم است، هیچ خدشه ای به آن وارد نمی شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اینکه نمایندگان حتما باید وارد سامانه شود تا یک طرح یا لایحه را بخوانند یا آنرا امضاء کنند و یا اینکه دیگر مثل گذشته طرح ها و لوایح نزد نمایندگان آورده نمی شود، می تواند از اشکالات آن باشد.

اصغر مسعودی هم معتقد است که استفاده از این سامانه امنیت کاری نمایندگان را افزایش می دهد.
وی افزود: جلوگیری از تکثیر، چاپ کاغذ و اسراف آن از دیگر فواید استفاده از این سامانه است.

نائب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: ضمن اینکه طرح مذکور از هزینه و اتلاف وقت نمایندگان جلوگیری می کند.

عباس پاپی زاده شفافیت در کار مجلس را از فواید این سامانه ذکر کرد و گفت: وقتی یک طرحی در مجلس نوشته و مطرح می شود، طراح فرصت نمی کرد تا از همه نمایندگان نظرخواهی کند و چه بسا برخی از نمایندگان اصلا از موضوع مطلع نمی شدند اما با این سامانه همه نمایندگان از همه طرح ها و لوایح به موقع مطلع می شوند.

وی دسترسی سریعتر به طرح ها و لوایح را از دیگر مزایای این سامانه ذکر کرد و افزود: حتی مخالفان طرح ها و لوایح می توانند با ورود به سامانه نظرات خود را ارائه کنند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس آمادگی پیدا کردن افراد برای اظهار نظر را از دیگر مزایای این سامانه ذکر کرد و افزود: البته صرف وقت برای ورود به سامانه و پیداکردن طرح و لوایح را از اشکالات این سامانه ذکر کرد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0