نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هم اکنون یکی از معضلات اساسی اقتصاد ما مشکلات نظام بانکی است، اصلاح نظام بانکی را یکی از برنامههای مجلس اعلام کرد.
بهروز بنیادی در گفتگو با کاشمربصیر در رابطه با مشکلات نظام بانکی و موانع موجود بر سر راه تولید و اشتغال گفت: هم اکنون معضل اساسی اقتصاد کشور ما مشکلات نظام بانکی است و هم اکنون همه شاهد هستیم که در چه فضای نامناسبی از این بابت قرار داریم.
وی افزود: متأسفانه در نظام بانکی ما مشکلاتی در رابطه با مؤسسات مالی و اعتباری و تعاونیهای اعتباری وجود دارد که به نظر میرسد نظارت کافی تا کنون بر آنها وجود نداشته است. نماینده کاشمر ادامه داد: در بین مؤسسات مالی مسابقهای برای افزایش سود سپردهها به وجود آمده بود به گونهای که بسیاری از آنها توان بازپرداخت سپردههای مردم را ندارند و تبدیل به یک معضل اساسی در نظام اقتصادی کشور شدهاند.
بنیادی خاطرنشان کرد: از ابتدای تشکیل مجلس فعلی موضوع بانکداری اسلامی در دستور کار قرار گفت و تعدادی از نمایندگان در همین زمینه طرحی را آماده کردند ضمن اینکه دولت هم لایحهای برای اصلاح نظام بانکی به مجلس آورد که در نهایت طرح مجلس و لایحه دولت با هم ادغام شده و در کمیسیونهای مربوطه در حال طی مراحل پایانی آن است.
وی در مورد مسائلی که در این طرح در حال بررسی است گفت: هنوز جزییات آن به صحن مجلس نیامده و به اطلاع نمایندگان نرسیده است اما موضوعهایی مانند تغییر در نحوه انتصاب رییس کل بانک مرکزی، شورای عالی پول و اعتبار، حضور تعدادی از فقها در این شورا برای رعایت شرعیات مسائل اقتصادی که ما در این قسمت حرفهای زیادی داریم و نیز تشدید مباحث نظارتی از جمله مواردی است که در این طرح و لایحه در حال بررسی است.
نماینده کاشمر همچنین به مشکلات بودجهای کشور اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی پیش روی بودجه کشور بزرگ بودن بدنه دولت است به طوری که میتوان گفت از درآمدی که در اختیار دولت قرار میگیرد ۹۴ تا ۹۵ درصد آن هزینههای جاری دولت شامل حقوق کارمندان، آب و برق و نگهداری ساختمانها و… میشود و در عمل بودجه چندانی برای توسعه و عمران باقی نمیماند.
وی تصریح کرد: اگر دولت به اندازه کافی پول داشته باشد و این پول را به عنوان ضمانت به بانکها بدهد آنها هم هر دستوری که دولت بدهد را انجام میدهند ولی در حال حاضر چون دولت اعتباری ندارد که به عنوان ضمانت در بانکها بگذارد بانکها هم به تمام خواستههای دولت تن نمیدهند چرا که بانکها ابتدا به سود خود میاندیشند.
بنیادی همچنین با اشاره به لزوم سرمایهگذاری خارجی در کشور اظهار داشت: متأسفانه اظهارت ترامپ رییس جمهور آمریکا در فضای بینالمللی باعث اضطراب سرمایهگذاران خارجی شده و آنها کمتر حاضر به ریسک سرمایهگذاری در کشور ما میشوند و البته دولت هم حاضر نیست ریسک تضمین سرمایهگذاری را بپذیرد و لذا در جذب سرمایهگذاری خارجی با مشکل مواجه هستیم.
نماینده کاشمر خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا هر چه بیشتر سرمایهگذاران خارجی را به کشور بیاوریم تا اعتماد خارجی جلب شود و لذا وقتی شرکتهای بزرگی مانند توتال یا رنوی فرانسه حاضر به سرمایهگذاری در کشور ما میشوند اطمینان خاطر سایر سرمایهگذاران خارجی جلب و سرمایهگذاری در ایران را خواهند پذیرفت.
وی گفت: بر اساس برنامه ششم باید سالانه ۶۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در کشور ما صورت پذیرد تا شاهد دستیابی به رشد اقتصادی هشت درصدی و ایجاد سالانه ۹۰۰ هزار شغل باشیم.
اصلاح نظام بانکی در دستور کار مجلس
منتشر شده در تاریخ ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ - ساعت: ۱۲:۱۲ بعد از ظهر
اخبار شفافیت و عدالت