سخنگوی دولت در حاشیه مراسم اختتامیه طرح سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵درجمع خبرنگاران گفت : نرخ رشد اقتصادی کشور در شش ماهه اول امسال با احتساب آمار مرکز آمار ۶،۵ درصد و بر اساس اعلام بانک مرکزی حدود ۷،۵ درصد بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نوبخت گفت: البته این یک درصد اختلاف به خاطر تفاوت سال پایه این دو مرکز است که این امر در کشورهای دیگر نیز رایج است.
نوبخت با بیان اینکه بدون احتساب نفت رشد اقتصادی کشور حدود ۴،۵ درصد است افزود: این نشان می دهد اگر نفت را از اقتصاد خارج کنیم ۴،۵ درصد رشد داشته ایم که عمدتاً معطوف به بخش کشاورزی، صنعت و خدمات می شود.
سخنگوی دولت گفت: این امر نتیجه فعالیت هایی است که برای فعال کردن واحدها و بنگاه های نیمه فعال و راکد در شش ماهه اول امسال، طرح های عمرانی و رشد تولیدات کشاورزی به ویژه گندم صورت گرفته است.
تلاش بانک مرکزی برای تعدیل نرخ ارز
سخنگوی دولت درباره افزایش نرخ ارز گفت: بانک مرکزی تلاش می کند از همه ابزارهای قانونی و اقتصادی برای تعدیل نرخ ارزاستفاده کند. محمد باقر نوبخت در پاسخ به این سوال که آیا این امر به پایین آمدن نرخ ارز می انجامد؟ گفت: انشاء الله ، باید پایین بیاید. وی با بیان اینکه ممکن است افزایش نرخ ارز موجب خرسندی صادر کنندگان شود زیرا می توانند با هر دلاری که می آورند ریال بیشتری به دست آورند ، گفت: ارز در کشور ما فراتر از یک وسیله مبادله محسوب می شود ودر دنیا به این شکل و گستردگی نیست.
سخنگوی دولت با بیان اینکه آثار روانی افزایش نرخ برابری ریال و دلار بر سایر کالاها اثر خواهد داشت ، گفت : این ارقام با هر انگیزه برای ما شناخته شده است.
وی گفت: این رقم که الان در بازار است و در یک روز صد تومان بالا می رود غ نشان دهنده امری روانی است.
وضع مالی ، مطلوب است
سخنگوی دولت با اشاره به افزایش قیمت نفت گفت : وضع ما تقریبا مطلوب است. محمدباقر نوبخت در مراسم اختتامیه طرح سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۹۵ گفت: در شش ماهه دوم سال قبل با توجه به اینکه قیمتهای نفت حتی به زیر ۲۵ دلار هم رسید، روزهای بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم و مجبور شدیم به طرحهای عمرانی ، اعتباری پرداخت نکنیم.
وی گفت: در شش ماهه اول امسال درآمدهای فروش نفت را به صورت پیش فروش استفاده کردیم. نوبخت گفت: با افزایش قیمت نفت در شش ماهه دوم امسال که فروش نفت ما به ۲٫۵ میلیون بشکه در روز رسیده است ، فشاری که در شش ماهه اول به خاطر کمبود درآمدهای نفتی سال قبل بود ، جبران شد. وی گفت: این امر باعث شد که بتوانیم به طرحهای عمرانی پرداخت کنیم و تلاش خواهیم کرد قبل از پایان ماه حقوق کارکنان دولت را بپردازیم. سخنگوی دولت با اشاره به پرداخت ۱۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای خرید تضمینی گندم گفت: همچنین مطالبات و پاداش بازنشستگی فرهنگیان و بودجه های دیگر آموزش و پرورش نظیر بودجه توزیع شیر در مدارس با بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد. وی با تاکید بر اینکه پرداختها را منظم خواهیم کرد ، گفت : قرار است قبل از پایان این هفته طرح های اولویت دار را دسته بندی و برای اتمام آنها بودجه عمرانی تزریق کنیم. نوبخت با بیان اینکه در طرح سرشماری عمومی نفوس و مسکن امسال ، کار بزرگ ملی صورت گرفت ، گفت : از همه دستگاهها ، رسانه ملی، مطبوعات تقدیر و قدردانی می کنیم که برآیند فعالیت آنها در واقع پایه تصمیم گیری آینده کشور خواهد بود.