نشست بررسی ابعاد تخلفات صورت گرفته در صندوق ذخیره فرهنگیان و فساد مالی ۸هزار میلیارد تومانی در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها برگزار شد. به گزارش تسنیم، در این نشست جبار کوچکینژاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و از نمایندگان خواستار تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار کرد: بحث صندوق فرهنگیان یکی از مطالبات جدی حدود یک میلیون نفر از فرهنگیان کشور است که در مناطق مختلف از نقاط شهری و روستایی به آموزش فرزندان این سرزمین مشغول هستند.
وی افزود: در اواخر مجلس هشتم بحث تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان مطرح شد، در آن زمان به نظر میرسید که مشکلات این صندوق اندک است و افرادی که خواستار تحقیق و تفحص بودند در مجلس نهم رأی نیاوردند، بنابراین با شروع به کار مجلس نهم بار دیگر بحث تحقیق و تفحص از صندوق را مطرح کردیم اما بهبهانههای مختلف مسیر را منحرف کردند و در نهایت براساس ماده ۲۰۶ آییننامه داخلی مجلس از هیئت رئیسه درخواست کردیم تا گزارشی را از این صندوق تهیه کنیم.
نماینده مردم رشت در مجلس گفت: در اواخر مجلس نهم گزارش تهیهشده از صندوق فرهنگیان در صحن علنی مجلس قرائت و به دستگاههای نظارتی ارسال شد، در آن گزارش متوجه شدیم که در صندوق فرهنگیان مشکلات اساسی وجود دارد، بنابراین در مجلس دهم نخستین موضوع تحقیق و تفحص به بحث صندوق ذخیره فرهنگیان اختصاص یافت اما متأسفانه باز هم این روند حدود سه ماه به طول انجامید.
مسئولان صندوق فرهنگیان مدعی هستند مشکلی وجود ندارد و اتهام زدهایم
کوچکینژاد بیان کرد: با اعتراضات صورت گرفته سرانجام موضوع تحقیق و تفحص از صندوق به کمیسیون آموزش مجلس ابلاغ شد و پس از آن مسئولان وزارت آموزش و پرورش و صندوق فرهنگیان با نمایندگان خواستار تحقیق و تفحص وارد مذاکره شدند، این افراد در ابتدا مدعی بودند که در صندوق هیچ مشکلی وجود ندارد و ما به آنها اتهام زدهایم.
وی ادامه داد: نمایندگان مجلس دلایل و مستندات خود را به کمیسیون آموزش ارائه کردند و این موارد باعث شد آنها نیز بپذیرند که در صندوق ذخیره مشکلات جدی وجود دارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: تمام اعضای کمیسیون آموزش به تحقیق و تفحص رأی مثبت دادند و در صحن علنی مجلس نیز زمانی که بنده گزارشی را از وضع صندوق ارائه و تأکید کردم که این مجموعه از سال ۷۲ آغاز به کار کرده و منابع مالی خود را با کسر از حقوق فرهنگیان و سهم دولت به دست آورده است و در حالی که باید در جهت بهبود معیشت فرهنگیان و بحث اختصاص وام به آنها اقدام میکرد، دچار تخلفاتی شده است ۲۰۰ نفر از نمایندگان مجلس به تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره رأی مثبت دادند.
۲۰۰ رأی مثبت برای تحقیق و تفحص از صندوق فرهنگیان بینظیر است
کوچکینژاد مطرح کرد: این اولین بار است که نمایندگان مجلس به یک تحقیق و تفحص اینهمه رأی میدهند. گروه تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره شامل ۱۵ نفر از نمایندگان مجلس هستند که با ابلاغ رئیس مجلس روند تحقیق را آغاز خواهند کرد و تا سه ماه برای این کار فرصت دارند که پس از آن گزارش تهیهشده برای فرهنگیان بیان خواهد شد.
وامهای کلان به افراد خاص بدون دریافت وثایق لازم، فساد نیست؟
نماینده مردم رشت در مجلس با اشاره به اینکه رئیس جمهور در روز معرفی وزرا در صحن علنی مجلس مطالبی را در خصوص فساد ۸هزار میلیارد تومانی مطرح کرد، گفت: چگونه آقای رئیس جمهور مطرح میکند که این موضوع فساد نیست و معوقات بانک سرمایه است، افرادی با زدوبند وام دریافت کردهاند و هماکنون آن را پس نمیدهند، آیا این مصداق فساد نیست؟ چرا با کلمات بازی میکنیم؟
وی ادامه داد: نکته جالب اینجاست که معاون اول رئیس جمهور درمراسم معارفه وزیر آموزش و پرورش پذیرفت که معوقات بانک سرمایه ۸هزار میلیارد تومان است در حالی که رئیس جمهور این رقم را هم نمیپذیرفت.
۱۰۰میلیارد تومان وام با سود ۱٫۵درصد به یک خانم و آقا
کوچکینژاد بیان کرد: بانک سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومان وام با سود ۱٫۵ درصد به خانم و آقایی پرداخت میکند تا فروشگاههایی را برای عرضه کالاهای ارزانقیمت به فرهنگیان ایجاد کنند که این طرح شکست خورد و یک ریال از پول به بانک برنگشته است در حالی که اگر یک معلم بخواهد وام جزئی از بانک سرمایه دریافت کند مراحل پیچیدهای را پیش پای او قرار میدهند که خودش منصرف میشود.
۹۰ درصد وامهای کلان بانک سرمایه صوری بود
نماینده مردم رشت در مجلس تصریح کرد: ۹۰ درصد وامهای کلانی که بانک سرمایه به افراد خاص اعطا میکرد صوری بود و افراد شرکت و بنگاه اقتصادی نداشتند بلکه بهصورت باندی از این وامهای کلان بهره میبردند. امیدواریم مسئولان بهجای خط قرمز کشیدن بر روی تحقیق و تفحص یا بحث فساد مالی عزم جدی را برای برخورد با متخلفان داشته باشند و افرادی را که به اموال فرهنگیان دستدرازی کردهاند مجازات کنند.
در حین تفحص اگر به تخلفات رسیدیم وزرای اسبق را هم احضار خواهیم کرد
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار کرد: وزیر سابق آموزش و پرورش بالاترین مقام اجرایی در صندوق ذخیره فرهنگیان بود و باید نسبت به تمام مسائل پاسخگو باشد، البته براساس تحقیق و تفحص از ابتدای تأسیس صندوق تا به امروز را بررسی خواهیم کرد و هرجا که متوجه شویم تخلفاتی صورت گرفته است وزرای مربوطه باید پاسخگو باشند.
تطمیع مسئولان با وامها و ماشینهای مدل بالا
کوچکینژاد با اشاره به اینکه نظارت بر صندوق فرهنگیان ضعیف است، ادامه داد: متأسفانه بسیاری از مسئولان هیئت مدیره و هیئت امنای صندوق از میان وزرای آموزش و پرورش یا معاونان وزارتخانه هستند که مسئولان صندوق ذخیره فرهنگیان با وامها و ماشینهای مدل بالا مدیران را تطمیع میکنند تا آنها رغبتی برای بازرسی نداشته باشند.
وی ادامه داد: بانک سرمایه بهعنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان دچار تخلفاتی شده است و بخشی از این تخلفات در زمان سرپرستی آقای غندالی در این بانک صورت گرفته است، وی و همسرش مسبب بخشی از انحرافات بانک سرمایه بودند، از سوی دیگر در بحث تحقیق و تفحص وضعیت دولتهای گذشته نیز دربرابر عملکرد صندوق فرهنگیان مشخص خواهد شد.
نماینده مردم رشت در مجلس با اشاره به اینکه برجستگیهای فساد مالی در بانک سرمایه بیشتر است، ادامه داد: ماهانه ۱۹ میلیارد تومان از درآمد فرهنگیان وارد صندوق میشود و علاوه بر آن سهم دولت نیز واریز میشود که با این رقم بالا این صندوق اقدام به فعالیت میکند اما بهجای ارائه خدمات به فرهنگیان ساختمان ۱۵ طبقهای را در مناطق شمالی پایتخت خریدهاند.
وی بیان کرد: با ورود قوه قضاییه به بحث تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان حدود ۶ نفر بازداشت شدهاند، افرادی که مدعی هستند غندالی هیچ مشکلی ندارد بگویند چرا وی بازداشت شده است، آیا بازداشتها غیرقانونی بوده است؟!
خدمت به فرهنگیان یا ۸۰میلیون وام با سود صفر درصد به افراد خاص؟
کوچکینژاد افزود: صندوق ذخیره فرهنگیان تأسیس شد تا خدمات رفاهی به معلمان این کشور ارائه کند اما هماکنون اگر از فرهنگیان سؤال کنید اکثر آنها میگویند این صندوق کارآیی لازم را ندارد، سؤال این است که؛ آیا این صندوق تأسیس شد تا به معلمان خدمت کند یا به افراد خاص ۸۰ میلیون تومان وام با سود صفر درصد بدهد؟
وی ادامه داد: در شعبه عراق و بیمه معلم نیز تخلفاتی صورت گرفته، حتی قوه قضاییه نیز به تخلفات صورت گرفته در صندوق فرهنگیان رسیده است اما چرا برخی افراد در تلاش هستند بگویند هیچ تخلفی انجام نشده است.
فامیلبازی و باندبازی
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: علاوه بر فساد مالی ابعادی در خصوص فامیلبازی و باندبازی در این صندوق مشاهده شده است، بهعنوان مثال یک فرد هم عضو هیئت مدیره صندوق، هم مدیرعامل شعبه عراق هم معاون بیمه معلم بود و علاوه بر این در سه بنگاه اقتصادی زیرمجموعه صندوق از اعضای هیئت مدیره بوده است و از تمام مجموعهها حقوق دریافت میکرد.
کوچکینژاد افزود: بنده در مجلس نهم برای مذاکره با مسئولان ارشد صندوق ذخیره فرهنگیان به این صندوق مراجعه کردم که متأسفانه به بنده پیشنهاد دادند که “شما را برای هیئت مدیره بانک سرمایه انتخاب میکنیم، از تحقیق و تفحص منصرف شوید”.
وی مطرح کرد: بحث تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان سیاسی نیست چرا که ۲۰۰ نفر از نمایندگان مجلس با آن موافقت کردهاند و این نشان میدهد که نمایندگان اصلاحطلب و اصولگرا همگی موافق روشن شدن ابعاد پنهان این صندوق هستند.