دکتر محمود شکری،عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگوی تلفنی برنامه ی سؤال رادیو گفت و گو اذعان کرد:قاچاق عملی است که از دیده پنهان باشد و نتوان پیشگیری کرد اما وقتی کانتینرهایکالای قاچاق دوباره در تهران توزیع می شود و یا از مبادی ورودی قانونی می آید به این معنی است که وارد کنندگان کالای قاچاق،پشتوانه ی داخلی دارند.
شکری در خصوص اصلاحاتی که در ساختار مبارزه با کالای قاچاق صورت گرفت تصریح کرد:آقایانی که براساس قانون قبلی مبارزه با قاچاق کالا کار کردند ،اقدام به ارائه ی لایحه و پیشنهاد به مجلسکردند مبنی بر اینکه قانون فعلی کارایی ندارد و می بایست اصلاحاتی صورت گیرد.
وی در ادامه ی این موضوع اضافه کرد:ما اصلاحات پیشنهادی را انجام داده و مجازاتها را با شدت بیشتری اعمال کردیم و نیز در جاهایی که برای برخورد ،ابهام وجود داشت مجوزهای لازم را صادر کردیم درحال حاضر هیچ بهانه ای برای برخورد با قاچاق وجود ندارد و بعبارتی در این خصوص قانون هیچ مشکلی ندارد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن اشاره به این تعریف که قاچاق عملی پنهانی است اذعان کرد:وقتی کانتینرهای کالای قاچاق در تهران توزیع می شود و یا از مبادی قانونی می آید به این معنی است کهوارد کنندگان کالای قاچاق ،پشتوانه ی داخلی دارند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا فساد سیستمی در این خصوص وجود دارد ؟یا ستاد، نیروی کافی برای اعمال بازرسی را ندارد؟گفت:ستاد مبارزه با قاچاق کالا باید به این سؤال پاسخ دهد که آیا واقعا نیروندارد؟و نیز اینکه قرار بود کنترل کالاهای ورودی از دخالت انسانها خارج شود،چه شد؟
همچنین دکتر امیر محمد پرهام فر ،معاون اداره ی کل برنامه ریزی اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص امحاء کالاهای قاچاقی که وارد کشور می شوند خاطر نشان کرد:به نظر می رسدبیانات مقام معظم رهبری در خصوص امحاء اینگونه کالاها از این بعد بوده که وقتی کالایی بصورت قاچاق وارد کشور شده طبعا آن ضربه ی مهلک را بر پیکره ی اقتصادی کشور وارد کرده و باز توزیع آنها در سیستم پخش کشور به معنی مخالفت مجدد با تصمیم،تدبیر و روش های قانونی دولت (در این خصوص )می باشد.
وی دلیل دوم برای عدم امحاء را ترفند معمول قاچاقچیان برای خرید مجدد کالای قاچاق توسط خودشان ذکر کرد.