منو

فساد دوستان «کوچک‌نمایی» می‌شود و فساد دشمنان «بزرگ‌نمایی»‏

بحث فساد در جامعه روز به روز عمیق‌تر می‌شود، یک روز فیش‌های نجومی و روز دیگر املاک نجومی، رقم‌های نامتعارف که از مسوولان دولتی به سبب آیین نامه‌های غلط تا شهرداری تهران را می‌پیماید و حجم گسترده اخبار فساد نهادها و سازمان‌ها گوش جامعه را پر می‌کند. در این میان اما چه کسی حواسش است که مهم‌ترین سرمایه‌ای که یک نظام سیاسی می‌تواند داشته باشد در خطر است و آن اعتماد مردم است. موضوعی که معاون اول رییس‌جمهور هم به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: در مقطع فعلی رسالت همه ما، پاک کردن دامن جمهوری اسلامی از فساد است، متاسفانه فساد مانند موریانه‌ای به جان کشور افتاده و اعتماد و اعتقاد مردم را اشاره گرفته است. از همان ابتدا که ماجرای حقوق‌های نا متعارف مطرح شد دولت موضوع را مورد پیگیری قرار داد، برخی عزل شدند و پول‌های ناحق به خزانه بازگشت. در این میان اما حسن روحانی و مردان کابینه‌اش بیش از هر چیز بر ریشه ماجراها تاکید کردند. چند روز پیش بود که رییس‌جمهور از امضاهای طلایی در فسادهای نهادها و دستگاه‌ها سخن گفته بود و اکنون معاون اولش نیز بر این مساله تاکید می‌کند. اسحاق جهانگیری در شصت و یکمین همایش سراسری سازمان حراست کل کشور که با عنوان «حراست‌ها، اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» برگزار شد، با اشاره به اهمیت و دشواری کار حراست‌ها گفت: حراست‌ها می‌توانند گلوگاه‌ها و امضاهای طلایی نهادها را شناسایی و با آنها مقابله کنند.

مبارزه با فساد اولویت نخست قانون‌گرایی است
دولت حسن روحانی چند ماه گذشته فشارهای زیادی را متحمل شده است. به ویژه بعد از ماجرای حقوق‌های نا متعارف که مخالفان دولت گویی برگ برنده‌ای یافته باشند از هیچ گونه تخریبی مضایقه نکردند و در این میان نیم نگاهی هم به پیگیری‌ها و اقدامات دولت در این زمینه نکردند. شاید از همین روست که دولتمردان روحانی از هر فرصتی استفاده می‌کنند تا اقدامات و نیات دولت در این زمینه را به رخ بکشند و بر این مساله پافشاری کنند که دولت عزم جدی برای مبارزه با فساد دارد. به گزارش ایسنا، معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به عزم دولت در مبارزه با فساد گفت: از نظر دولت و آقای رییس‌جمهور مبارزه با فساد اولویت نخست قانون گرایی است در همین زمینه نیز مهم‌ترین رسالتی که در مقطع فعلی برای حراست‌ها تبیین می‌شود، قانون گرایی و مبارزه با فساد است. جهانگیری با بیان اینکه «متاسفانه نقش فساد در کشور ما پر رنگ شده و فساد سیستمی به عنوان موضوعی جدی در کشور مطرح می‌شود»، ادامه داد: در مقطع فعلی رسالت همه ما، پاک کردن دامن جمهوری اسلامی از فساد است، متاسفانه فساد مانند موریانه‌ای به جان کشور افتاده است و اعتماد و اعتقاد مردم را اشاره گرفته است. معاون اول رییس‌جمهور همچنین با بیان اینکه «کسانی که در صف مقدم مبارزه با فساد هستند باید عزمی جدی داشته باشند»، به نقش وزارت اطلاعات در این زمینه اشاره و اظهار کرد: وزارت اطلاعات در زمینه مبارزه با فساد نقشی تعیین‌کننده و پیشرو دارد؛ وزارت اطلاعات نباید نقش خود در این زمینه را کم تلقی کند. جهانگیری در ادامه صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی موضوع پیشگیری مقدم بر مبارزه است، اظهار کرد: در دولت آیین‌نامه‌ای به تصویب رساندیم که بر اساس آن باید در هر نهادی، شورایی تحت نظارت ریاست آن دستگاه ایجاد شود و صرفا کارش پیشگیری از وقوع فساد در آن نهاد باشد. معاون اول رییس‌جمهور در ادامه بر لزوم شناسایی گلوگاه‌های ایجاد و وقوع فساد در نهادهای مختلف نیز تاکید کرد و گفت: حراست‌ها می‌توانند گلوگاه‌ها و امضاهای طلایی نهادها را شناسایی و با آنها مقابله کنند.

با فساد از موضع یک بلا برای نظام برخورد نشده است
وقتی جهانگیری می‌گوید «با فساد از موضع یک بلا برای نظام برخورد نشده است» به خوبی مشخص است که با کنایه لب به گله باز کرده است و آنجایی این کنایه بارز می‌شود که می‌گوید: هر کسی فکر کرده می‌تواند رقیب خود و کسانی را که قبول ندارد با اتهام فساد از صحنه خارج کند یا اینکه در جایی فسادی اتفاق افتاده است و آن فرد از دوستان ما است، سعی ‌شود که آن فساد کوچک نمایی شود و برعکس. این حرف‌های معاون اول رییس‌جمهوری است که وقتی ماجرای فیش‌های حقوقی نامتعارف مطرح شد مخالفانش با برچم مبارزه با فساد هر روز با دستور حمله به دولت وارد معرکه شدند اما همان پرچمداران وقتی ماجرای املاک نجومی شهرداری افشا شد سکوت کردند و پرچم مبارزه با فساد را پایین کشیدندو این برخورد دوگانه مخالفان دولت در موضوع مبارزه با فساد است که گله‌مندی دولت را به همراه آورده است. در واقع همین برخورد دوگانه می‌تواند اعتماد مردم را بیش از هر چیز خدشه‌دار کند. معاون اول رییس‌جمهور هم به همین مساله می‌پردازد و می‌گوید: اعتماد مردم سرمایه‌ای بزرگ برای نظام است که باید از آن حفاظت شود، آنچه که نگذاشته با فساد مبارزه‌ای دقیق شود این است که با فساد از موضع یک بلا برای نظام برخورد نشده است و هر کسی فکر کرده می‌تواند رقیب خود و کسانی را که قبول ندارد با اتهام فساد از صحنه خارج کند یا اینکه در جایی فسادی اتفاق افتاده است و آن فرد از دوستان ما است، سعی شود که آن فساد کوچک نمایی شود و برعکس. وی همچنین با تاکید بر اینکه حراستی‌ها باید در برخورد با مفاسد با شجاعت تصمیم‌گیری کنند، اظهار کرد: گاهی ممکن است عده‌ای برای جلوگیری از یک اقدام علیه فساد، ده‌ها دلیل منطقی مطرح کنند که این کار به صلاح نیست؛ اما آنچه در اینجا مهم است شجاعت و قدرت تصمیم‌گیری مدیر و مسوول مربوطه در این زمینه است. چنانچه به پیشگیری جدی از وقوع فساد بپردازیم قطعا جلوی بسیاری از آسیب‌هایی که به دنبال فساد می‌آید گرفته می‌شود. جهانگیری در ادامه با تاکید بر لزوم پیشگیری از وقوع فساد، اظهار کرد: حتما هزینه پیشگیری از وقوع فساد کمتر از مبارزه با آن است. معاون اول رییس‌جمهور کاهش سطح رفاه مردم و همچنین کاهش اقتدار اقتصادی ایران در سطح منطقه را از جمله دیگر چالش‌های پیش روی اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: متاسفانه طی سال‌های اخیر سطح رفاه مردم کاهش یافته است و وضع درآمد سرانه ایران به دلیل وقوع تورم‌های بالا، با افت مواجه بوده است. در همین زمینه در سال ٩٢ قدرت خرید مردم شهری ١٩ درصد و مردم روستایی ٢٢ درصد کاهش یافته است. جهانگیری با انتقاد از برخی اظهارات نسبت به دولت در رابطه با اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: اینکه عده‌ای راه می‌افتند و مطرح می‌کنند که دولت نسبت به اقتصاد مقاومتی بی‌توجهی کرده است، کار عده‌ای بیکار است که به دنبال تلف کردن وقت دولت هستند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0