رییس فراکسیون شفافسازی و انضباط مالی در مجلس دهم درباره ادعای مطرح شده درخصوص اختلاس ۸۰۰۰ میلیارد تومانی در صندوق ذخیره فرهنگیان، گفت: اخیراً در یکی از جلسههای کمیسیون آموزش که با حضور برخی مسئولان وزارت آموزش و پرورش و صندوق ذخیره فرهنگیان برگزار شد، موضوع تحقیق و تفحص از این صندوق مطرح شد که بخش اعظم این تخلف مربوط به دولت احمدینژاد است.
۴۰۰۰ میلیارد دارایی صندوق ذخیره فرهنگیان از سال ۸۶ تا ۹۲ معدومالوصول شد
محمود صادقی تصریح کرد: در این جلسه، اغلب اعداد و ارقامی که بهعنوان تخلفهای اقتصادی و مالی ازسوی مسئولان مطرح شد، مربوط به دولت قبل بود که بهعنوان مثال تنها در یک مورد، مسئولان صندوق فرهنگیان اعلام کردند در سال ۹۲ هنگامی که این صندوق را از مسئولان پیشین تحویل گرفتند، این صندوق در بازه زمانی سالهای ۸۶ تا ۹۲ مبلغ ۴۰۰۰ میلیارد تومان دارایی معدومالوصول داشته است.
اعطای ۳۲۰۰ میلیارد تومان وام معدومالوصول به ۳ نفر
عضو هیات رییسه فراکسیون امید در مجلس ادامه داد: بهعبارت دیگر این مبلغ ۴۰۰۰ میلیارد تومان، داراییهای صندوق فرهنگیان بوده که وصول نشده و بنابر پیگیریهای انجام شده، ۳۲۰۰ میلیارد تومان از این مبلغ مربوط وامهایی بوده که در اختیار ۳ نفر قرار گرفته و هرگز این وامها را بازنگرداندهاند.
تخلف مالی در «بانک سرمایه» و پروژه «کاج مشهد»
او با بیان اینکه بنابر گزارش مسئولان وزارت آموزش و پرورش تخلفهایی در دوره جدید نیز صورت گرفته اما بخش اعظم تخلف مربوط به دولت قبل است، گفت: بهگفته این مسئولان تخلفها علاوه بر صندوق فرهنگیان، در بانک سرمایه نیز رخ داده و حتی شکایتهایی در این باره صورت گرفته بود و همچنان نیز بهدنبال بازگرداندن این مبالغ هستند.
بیتوجهی کمیسیون آموزش مجلس نهم به توضیحات مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان
رییس فراکسیون شفافسازی اقتصادی و انضباط مالی در مجلس دهم همچنین اضافه کرد: بنابر این گزارش این شکایتها در دو پروژه مطرح شده که یکی پروژه «کاج مشهد» است و همچنین پروژه «بانک سرمایه» که بهگفته شهابالدین غندالی مدیرعامل فعلی صندوق ذخیره فرهنگیان در جریان مجلس نهم، دو مرتبه بهمنظور ارائه توضیحات لازم، نامههایی به هیات رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نهم ارسال کرده که با این حال، اجازه حضور در جلسههای این کمیسیون به او داده نشده است.
تحقیق و تفحص از صندوق ذخیر فرهنگیان مربوط به مجالس هشتم و نهم است
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دهم با اشاره به تلاش نمایندگان برای تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان در مجالس هشتم و نهم، اعلام کرد: هنگامی که طرح تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان در نشست کمیسیون آموزش و تحقیقات مطرح شد، آقایان زاهدی و کوچکینژاد که این طرح را امضا کردند، مدعی شدند که نخستین بار که چنین طرحی مطرح شد، در زمان مجلس هشتم بوده است.
او ادامه داد: بهگفته زاهدی و کوچکینژاد، نمایندگان در مجلس هشتم درخواست تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان را مطرح کردند که به نتیجه نرسید و این درخواست به گفته آنها در مجلس نهم نیز به کما رفت.
تخلفهای صندوق ذخیره فرهنگیان مربوط به دولتهای احمدینژاد است
صادقی در پایان تصریح کرد: با این حساب، آنچه امروز تحت عنوان تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان مطرح شده، ادامه تلاشی است که از زمان مجلس هشتم آغاز شده و امروز همان طرح دوباره به جریان افتاده است و این مسئله نشان میدهد که این تخلفها مربوط به دولتهای نهم و دهم و زمان ریاست جمهوری احمدینژاد بوده است.