قاضیزاده هاشمی دیروز برای پاسخ به سؤال موسیالرضا ثروتی نماینده بجنورد به مجلس رفته بود
سؤال نماینده بجنورد در مورد علت عدماجرای اصل ۴۸قانون اساسی در توسعه متوازن استانها و عدماجرای قانون برنامه پنجم توسعه توسط وزارت بهداشت بود. ثروتی مدعی وجود تبعیضهایی در نظام سلامت بود که با اجرای طرح تحول نظام سلامت برخی از آنها تشدید شدهاند. وزیر بهداشت در پاسخ به سؤال ثروتی به ارائه گزارشی از وضعیت بهداشت و درمان در استان خراسان شمالی پرداخت و حرکت وزارت بهداشت در بهبود وضعیت درمانی حاشیه شهرها را تشریح کرد. در پایان نماینده بجنورد اعلام کرد از پاسخ سیدحسن هاشمی قانع نشده است. از اینرو این موضوع به رأی نمایندگان مجلس گذاشته شد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۲۱رأی موافق، ۳۳رأی مخالف، ۱۱رأی ممتنع اعلام کردند که پاسخهای وزیر بهداشت، آنها را قانع کرده است.
در جلسه دیروز مجلس همچنین سؤال نماینده مشهد از وزیر بهداشت نیز تقدیم مجلس شد. سؤال نصرالله پژمانفر مربوط به عدموجود سامانه پیگیری تخلفات در وزارت بهداشت است. وی این سؤال را در پی وقوع اتفاقی در بیمارستان ۲۲بهمن مشهد میپرسد. ماجرا از این قرار بود که زن فقیر میانسالی که بهمدت ۱۰سال در یکی از کورهپزخانههای اطراف مشهد کار میکرده، بهدلیل بدشدن حالش توسط اورژانس به بیمارستان ۲۲بهمن مشهد منتقل و در بخش آیسییو بستری میشود. بعد از ۱۰روز بستری شدن این خانم که در کما بوده، مسئولان بیمارستان موفق میشوند ماجرا را به دخترش اطلاع دهند.
دختر وی بعد از حضور در بیمارستان مذکور، بهدلیل هزینه بالای بستری در بیمارستان ۲۲بهمن که بیمارستانی خصوصی است، خواستار انتقال مادرش به بیمارستان دولتی میشود اما مسئولان بیمارستان میگویند که درصورت انتقال، بیمار فوت میکند. بیمار در نهایت بعد از ۲۸روز بستری بودن، از آیسییو به بخش منتقل میشود و پس از آنکه ۱۵روز در بخش میماند، از دنیا میرود.
بیمارستان بهخاطر عدمپرداخت هزینههای درمان از تحویل جسد خودداری میکند. پس از آنکه ۶روز جسد بهعنوان گرو در بیمارستان میماند، نهایتا چند ساعت پس از تذکری که پژمانفر به وزیر بهداشت میدهد، مأموران این وزارتخانه به بیمارستان مراجعه میکنند و دستور تحویل جنازه را به خانواده متوفی میدهند. فردای آن روز جنازه به بازماندگان تحویل داده میشود. سیدمحمدحسین میردهقان مدیرکل نظارت وزارت بهداشت، خطای بیمارستان ۲۲بهمن مشهد را محرز دانسته و از برخورد با مسئولان این بیمارستان خبر داده است.
بیمارستان ۲۲بهمن زیرنظر دانشگاه آزاد اسلامی اداره میشود که وزیر بهداشت عضو هیأت امنای این دانشگاه نیز هست.نماینده مشهد در سؤال خود، علاوه بر اعتراض به گروکشی بیمار یا جسد متوفی در بیمارستانها، از سیستم اورژانس نیز سؤال کرده است که چرا بیمارانی که بضاعت مالی ندارند را به بیمارستانهای خصوصی انتقال میدهد. وی همچنین سؤال کرده که چرا وزارت بهداشت سامانهای برای پیگیری تخلفات در بخشهای مختلف درمانی پیشبینی نکرده است که شاهد حوادثی از این دست نباشیم.
نظام رسیدگی به شکایات
۱۷آبان سال گذشته بود که وزرای بهداشت و رفاه سامانه ۱۶۹۰را با هدف نظارت بر تخلفات تعرفهای پزشکان راهاندازی کردند. شعار این سامانه «تکریم جامعه پزشکی، تضمین حقوق بیمار» بود. پس از آن وزیر بهداشت قول داد که تا پایان سال ۹۴، علاوه بر تخلفات تعرفهای، سایر تخلفات پزشکی- درمانی را هم تحت پوشش این سامانه قرار دهد. دبیر ستاد نظارت بر تعرفههای وزارت بهداشت گفته است که از کل تماسهای گرفته شده با سامانه ۱۶۹۰تنها ۵درصد شکایات مربوط به تعرفههاست. این نشان میدهد که شکایت مخاطبان نظام درمان بیشتر در امور دیگری است که سامانهای برای رسیدگی به آنها درنظر گرفته نشده است. از آنجا که تخلفات بیمارستانی نیاز به رسیدگی اورژانسی دارد، سامانه رسیدگی به شکایات هم باید اورژانسی باشد. تجربه سامانه نظارتی ۱۹۷نیروی انتظامی میتواند الگوی خوبی برای نظارت بر نظام درمان و بهویژه اورژانس باشد.
منبع: همشهری