مبارزه با فساد در چین هر روز شگفتی های بیشتری را به دنبال دارد و کسانی را به زیرتیغ می کشد که در بخش های بسیار مهم و حساس اقتصادی، سیاسی و نظامی حضور دارند.
در همین ارتباط و در تازه ترین مورد، گزارش ها از دستگیری و بازجویی رییس منطقه آزاد تجاری بندر شانگهای، یکی از قطب های مهم اقتصادی چین در شرق کشور حکایت دارد.
اداره انضباطی حزب کمونیست چین امروز – چهارشنبه – با انتشار بیانیه ای از دستگیری «آی بایوجون» خبر داده که در کنار سمت ریاست منطقه آزاد تجاری شانگهای، معاون شهردار و عضو کمیته دائمی مجلس محلی نیز بوده است.
شهر شانگهای به دلیل آنکه بزرگترین بندر تجاری و مرکز فرهنگی و همچنین محل حضور بزرگترین شرکت های چینی و چند ملیتی است از اهمیت بسزایی در چین برخوردار است.
بخصوص از زمانی که اولین منطقه تجارت آزاد داخلی در شهر شانگهای به صورت آزمایشی راه اندازی شد اعتبار این شهر بیش از قبل مورد توجه قرار گرفته است.
شانگهای همچنین محلی برای حضور قدرتمندان سیاسی چین است و بسیاری از مقام های ارشد چین در دوره های گذشته ابتدا دارای مقام شهرداری در این شهر شرقی بوده اند.
شین هوا، خبرگزاری رسمی چین هم گزارش کرده است که این مقام شهر شانگهای از مسوولیت خود تخطی کرده و مرتکب تخلفات بسیار جدی انضباطی شده است که اصولا مقصود از این عبارات ارتکاب «فساد مالی» است.
تازه ترین آمار منتشره حکایت از آن دارد که شمار مقام های فاسد حزب حاکم کمونیست در چین از مرز ۱۴۰ هزار نفر گذشته است.
از سال ۲۰۱۲ میلادی تا ماه جاری میلادی این تعداد مقام فاسد در حزب حاکم چین شناسایی و تحت پیگیرد قرار گرفته اند.
برخی از این افراد از مهره های مهم حزب و دولت بوده اند و دستگیری آنها ضربات جدی بر چهره حزب حاکم چین وارد کرده است.
کمیسیون انضباطی حزب حاکم در بیانیه ای آورده است که بسیاری از این افراد مرتکب تخلفات اداری شده و ضمن سوء استفاده از قدرت حزبی خود رشوه خواری و اختلاس کرده اند.
مقام های چین به تازگی در جریان اجلاس جهانی در این ارتباط در پکن اعلام کردند که به تنهایی قادر به مبارزه با فساد نیستند و باید برای این کار از تجربه کشورهای دیگر استفاده کنند.
چین نو از سال ۱۹۴۹ میلادی تاسیس شد و از سال ۱۹۷۸ میلادی اصلاحات اقتصادی در این کشور با عنوان سیاست درهای باز به رهبری «دنگ شیائو پینگ» رهبر وقت این کشور آغاز شد.
توسعه بی رویه اقتصادی چین و ناهماهنگی در بخش توسعه اجتماعی و اقتصادی موجب دستیابی بسیاری از مقام های این کشور به پول های کلان و ریشه دار شدن تدریجی فساد در کشور شد.
از حدود سه سال قبل دولت چین مبارزه بسیار جدی تری را با فساد آغاز و اعلام کرد که این کار را تا ریشه کن کردن این پدیده ادامه خواهد داد.
حزب حاکم کمونیست هم از ۹۰ سال پیش ایجاد شد اما فساد گسترده سال های اخیر در آن باعث شده است تا بسیاری از مهره های اصلی و بلندپایه از حزب اخراج شوند.
این حزب نزدیک به ۸۵ میلیون نفر عضو دارد و تنها در سال پیش ۷۰ هزار نفر از اعضای آن به دلیل فساد مالی و تخلفات انضباطی تحت پیگرد حقوقی و قضایی قرار گرفتند.
منبع: ایرنا